Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minibanksvindlere tar i bruk nytt verktøy

Tyvene bruker metallister med teip som pengene fester seg til.

SVINDEL: Sommeren er høytid for minibank-svindel. 
Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN/Dagbladet
SVINDEL: Sommeren er høytid for minibank-svindel. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bruken av slike pengefeller, kalt cash trap på engelsk, har tatt av denne sommeren. I løpet av ti dager i begynnelsen av juli har DNB opplevd 35 tilfeller på Sørlandet. I det verste tilfellet ble en kunde frastjålet 9.000 kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Verktøyet er enkelt. Tyvene trenger bare en metallist med klissete bakside. Listen er spesialtilpasset slik at den blir nesten usynlig. Fortvilte bankkunder som tar ut penger, ser at minibanken teller sedlene. Men pengene kommer ikke ut. De fester seg i stedet til teipen på listen som tyvene har plassert foran pengeutmateren i minibanken.

Politiet mistenker at tyvene holder seg i nærheten av minibanken inntil kundene gir opp og går videre. Deretter fjerner tyvene metallisten og tar med seg pengene som sitter fast i teipen.

- Dette er en sleip måte å tjene penger på, sier stasjonssjef Bjørn Åge Hansen ved Sentrum politistasjon i Oslo.

Politiets etterforskningsgruppe som tidligere har spesialisert seg på skimming, prøver nå å få oversikt over situasjonen på Østlandet. Bare denne måneden har politiet i Oslo blitt oppmerksom på 40 tilfeller. I Follo politidistrikt ble det i forrige uke registrert tilfeller i Drøbak, Ski og Vestby.

Nye bankkort med chip i stedet for bare magnetstripe er vanskelig å svindle ved hjelp av skimming. Men pengefellene som nå brer om seg, fungerer uansett. DNB beroliger imidlertid med at kundenes penger er trygge og at kundene ikke vil lide tap dersom de blir ofre for svindlernes nye metode.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media