Minigolfer anmeldte prest for homohets

Den svenske predikantens budskap om homofiliens syndighet ljomet ut over parken. Det ble for mye for minigolferen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i helgen at pastor Leo Hartikainen i frikirkemenigneheten «The River» i Borås i Sverige gikk hardt ut mot menn som elsker menn. Gudstjenesten ble holdt i byparken, og dermed nådde den ytterliggående prestens preken flere enn menigheten.

Budskapet ble for mye for en minigolfer i parken, som anmeldte Hartikainen for hets mot folkegruppe. Politiet har nå henlagt anmeldelsen.

- Som det ser ut i dag er det ikke snakk om hets mot folkegruppe eller diskriminering, sier Marianne Palm i Boråspolitiet til det svenske nyhetsbyrået TT.

Sammen med kollegene studerte hun lovtekster, forarbeider og proposisjoner nøye før anmeldelsen ble henlagt. Den svenske riksdagen vedtok i mai å utvide loven om hets mot folkegrupper slik at prekensituasjoner ikke var unntatt. Skjerpingen ble møtt med motstand fra kirkelig hold og fra Krfs søsterprarti Kristeligdemokratene.

Men minigolferen var for tidlig ute. Den innskjerpede lovteksten trer først i kraft ved årsskiftet. Pastor Hartikainen sier til Borås Tidning at han fortsatt vil predike at homofili er synd.