Minimal krigsfare

Pervez Musharraf sier faren for krig med India om Kashmir er «minimal». - Faren for krig har de siste dagene minsket, sa presidenten i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere indiske aviser skrev i går som The Economic Times: «Endelig får freden en sjanse». Men med nær en million soldater krigsklare på begge sider av grensa kan et større terroristangrep eller et militært sammenstøt i Kashmir igjen sette freden i fare.

Stormet

På indisk side i Kashmir arresterte politiet i går en ledende muslimsk separatist, Saied Ali Shah Gilani, da de stormet hans hus i sommerhovedstaden Srinagar ved morgengry. Politiet sier de fant indiske rupier og dollar fra USA til en verdi av rundt en kvart million kroner.

Pengene kommer angivelig fra pakistansk etterretning og er sendt gjennom Storbritannia. Politiet hevder også å ha funnet et armbåndsur med diamanter med inskripsjonen: «Fra Pakistans regjering».

Gilani har vært leder for den separatistiske paraplyorganisasjonen Hurriyat-konferansen. Han er arrestert under den omstridte antiterrorloven.

Forsonlig

- Faren for krig har de siste fire-fem dagene minsket, sa president Musharraf til avisa New Sunday Times i Malaysia. - Jeg er svært optimistisk, sa han videre.

Meldinger fra Delhi sier at Indias regjering vil gjøre flere forsonende gester overfor Pakistan før USAs forsvarsminister, Donald Rumsfeld, kommer på besøk til de to land denne uka.

DEMONSTRANTER: Aktivister fra en pakistansk religiøs gruppe har satt fyr på et indisk flagg og ei dokke som symboliserer statsminister Vajpayee, i Karachi.