Minister for Nord-Irland holder krisemøter

Belfast (NTB-Reuters): Den britiske ministeren for Nord-Irland, Mo Mowlam, hadde i dag krisemøter med ansvarlige for sikkerheten i området etter blodig helg som truet med å kjøre den vanskelige fredsprosessen i grøfta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mowlam understreket at det «forkastelige og hensynsløse drapet» på en protestantisk geriljaleder inne i et fengsel med strenge sikkerhetstiltak og det påfølgende hevndrapet på en tidligere IRA-leder ikke skal få velte arbeidet med å skape fred i provinsen.

Men hun innrømmet at Nord-Irland står foran noen vanskelige dager ettersom både ytterliggående protestanter of katolske utbrytergrupper fra IRA har kastet vrak på våpenhvilen som hovedorganisasjonene har fått gjennom.

- Det som skjedde i helgen var skadelig og meningsløst. Det var et angrep på vår felles fremtid og en stygg påminnelse om alt som vi forsøker å legge bak oss, skriver Mowlam i en artikkel i avisen The Sun.

Det var pro-britiske lojalister som skjøt ned og drepte en tidligere IRA-mann utenfor et hotell i Belfast lørdag. Dette drapet var en hevn mot drapet på en av deres egne ledere, ekstremisten Billy Wright. Han ble drept av IRA-fanger inne i Maze-fengselet, som er preget av spesielt strenge sikkerhetstiltak.

Tre medlemmer av den ytterliggående Irlands Nasjonale frigjøringshær INLA ble mandag formelt siktet for drapet på Wright. De tre meldte seg selv etter drapet lørdag, opplyste en polititalsmann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer