Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minister: Khashoggis drapsmenn blir straffeforfulgt i Saudi-Arabia

Utenriksminister Adel al-Jubeir sier at de som sto bak drapet på Jamal Khashoggi vil bli stilt til ansvar i Saudi-Arabia.

ANSVAR: Saudi-Arabias utenriksminister Adel al-Jubeir. Foto: AP / NTB scanpix.
ANSVAR: Saudi-Arabias utenriksminister Adel al-Jubeir. Foto: AP / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med det avviser han tilsynelatende Tyrkias president Recep Tayyip Erdogans forespørsel om at de 18 saudiaraberne som er mistenkt for drapet blir utlevert til Tyrkia og straffeforfulgt der.

- Kongedømmet har vært veldig tydelig på at de som var ansvarlige for dette vil bli stilt til ansvar, sier al-Jubeir under et pressemøte i Bahrain lørdag.

- Når det gjelder utlevering vil jeg si at disse individene er saudiarabiske statsborgere. De er pågrepet i Saudi-Arabia, etterforskningen er i Saudi-Arabia, og straffeforfølgelsen av dem vil skje i Saudi-Arabia, fortsetter han.

Samtidig kaller han den globale fordømmelsen av drapet «hysterisk», og påpeker at både medier og politikere for å dømme Saudi-Arabia før etterforskningen er ferdig.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!