Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minister: Minst 65 drept i bombeangrep mot valgkampmøte i Pakistan

Tallet på drepte har steget til 65 etter et bombeangrep mot et valgmøte i nærheten av Quetta i Pakistan, opplyser lokale myndigheter.

DØDSTALLENE STIGER: Tallet på drepte har steget til 65 etter et bombeangrep mot et valgmøte i nærheten av Quetta i Pakistan, opplyser lokale myndigheter. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere fredag opplyste provinsminister Agha Umar Bungalzai at minst 25 mennesker var drept i angrepet. Samme ettermiddag sier han til nyhetsbyrået AP at tallet på drepte har steget til 65.

Ytterligere 45 mennesker ble såret i angrepet.

Angrepet skjedde i småbyen Mastung ikke langt fra Quetta, hovedstaden i provinsen Balutsjistan. Politikeren Siraj Raisani ble kritisk såret i bombeangrepet, ifølge Bungalzai. Tidligere ble det oppgitt at Raisani, som er kandidat til valget på nytt provinsråd, var drept.

Det skal holdes både provins- og nasjonalvalg i Pakistan 25. juli, og tiden før valget har vært preget av politisk uro og en rekke angrep mot valgkamparrangementer.

Bombeangrepet i Mastung fredag skjedde bare timer etter at fire mennesker ble drept og 39 skadd i et bombeangrep i byen Bannu nær grensa til Afghanistan.

Også dette angrepet ble rettet mot politikere.