Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minister på glid

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Justisminister Odd Einar Dørum ønsker å komme kriminelle miljøer i forkjøpet. Han sier derfor til Aftenposten at han vil se på behovet for en lovendring som gir økt mulighet til bruk av provokasjon og infiltrasjon. Departementet skal utnevne ei arbeidsgruppe som skal jobbe videre med disse spørsmålene. Den arbeidsgruppa bør ta seg god tid. Svært god tid.
  • Politiet har nettopp fått utvidede fullmakter, og vi kan ikke se at det i det siste har skjedd noe som begrunner en ytterligere liberalisering på et område som er grunnleggende og avgjørende i et åpent demokrati: nemlig personvern og rettssikkerhet. Et utvalgsarbeid kan i og for seg være nyttig til både gjennomgang av lover og regler og for å kartlegge om metodene som allerede er til rådighet, blir utnyttet godt nok. Men dersom det bare er statsrådens fortropp for økt bruk av skjulte metoder, er vi på glid bort fra den rettsstaten justisministeren vil forsvare.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media