Minister på t-baneturné

SVs Heikki Holmås skal snakke med folk på alle t-banestasjoner i Oslo.

PÅ MONTEBELLO:: Utviklingsminister for SV, Heikki Holmås, startet onsdagen tidlig for å snakke med folk på t-banestasjoner i Oslo. Til nå har han besøkt 30 av nesten 100 t-banestasjoner i Oslo. Foto: SV
PÅ MONTEBELLO:: Utviklingsminister for SV, Heikki Holmås, startet onsdagen tidlig for å snakke med folk på t-banestasjoner i Oslo. Til nå har han besøkt 30 av nesten 100 t-banestasjoner i Oslo. Foto: SVVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Man vinner ikke valget med å sove, sier Heikki Holmås, etter å ha stått på t-banestasjoner rundt omkring i Oslo fra klokka sju om morgenen flere dager på rad.

Han skal turnere alle t-banestasjonene i Oslo med mål om å sette på dagsorden det han mener er valgkampens viktigste sak: Byutvikling til det beste for miljøet.

Til nå har han møtt opp på 30 av nesten 100 t-banestasjoner i Oslo.

Vil kjøre forbi køen Befolkninga i Oslo og Akershus vil øke med over 400.000 innbyggere fram mot 2030, ifølge SV.

- Det er nå velgerne må ta veivalget. Det står mellom høyrepartiene som prioriterer milliarder til motorveier og SV som vil bruke pengene på å sikre flere avganger og raskere kollektivtrafikk, sier Holmås.

Selv går han for det første.

- Det er irriterende å sitte i bilkø. Kollektivtrafikken må bygges ut sånn at bussen kan kjøre rett forbi bilkøen. Da vil flere velge kollektivt, mener han.

- Jo lengre vi venter, jo lengre tid tar det Ekstra t-banetunnel og jernbanetunnell gjennom Oslo er blant tiltakene han vil ha gjennomført.

- Jo lenger vi venter med å ta beslutningen om ekstra tunneler, jo lengre tid tar det før de står ferdig. Det er uansvarlig å føre en politikk som ikke raskest mulig tar disse viktige beslutningene, sier han.

Hvilke tiltak ser du for deg?

- Vi har tenkt å presentere en lang rekke tiltak senere, men overordnet så kan jeg si at vi må prioritere om vi skal bruke de store utbyggingspengene på motorveier i Oslo, eller om vi skal satse på t-bane. Jeg mener vi må satse på kollektivtrafikken, sier han.

- Hvilke tilbakemeldinger får du fra folk du møter rundt på stasjonene?

- Den som grep hardest fatt i meg i dag var en dame som fortvilte over sykkelpolitikken i Oslo. For mange er redd for å sykle i Oslos gater, det er jeg helt enig i, sier Holmås som selv er syklist.

- Under valgkampen for to år siden besøkte du alle landets kommuner, nå går du for alle Oslos t-banestasjoner. Du er ikke redd for sure miner i resten av landet når du nå fokuserer på Oslo?

- Hehe, ja, men den gangen var det kommunevalg. All politikk er lokal. Det skulle bare mangle at jeg fokuserte på Oslo når jeg nå stiller til stortingsvalg for Oslo, sier han.

VALGKAMP:Heikki Holmås dokumenterer at han har besøkt t-banestasjonen på Grønland. 70 stasjoner står igjen før han når målet sitt for valgkampen. Foto: SV
VALGKAMP:Heikki Holmås dokumenterer at han har besøkt t-banestasjonen på Grønland. 70 stasjoner står igjen før han når målet sitt for valgkampen. Foto: SV Vis mer