Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minister søker ombud

- Blir ikke Reidar Hjermann tilbudt stillingen som barneombud, kan det motivere for flere spekulasjoner om at han ble for plagsom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regelen er når den som er innstilt som nummer en til en jobb trekker seg, vil stillingen gå til den som er innstilt som nummer to. Slik er reglene i det normale arbeidslivet men hvordan det er i politikkens verden kan vise seg å være noe ganske annet hvis stillingen som nytt barneombud blir utlyst på nytt.

Skulle Hjermann ikke få fortsette som barneombud, er det fristende å tro at det faktisk er slik at han er for brysom for regjeringen, at han er for høyrøstet og tøff i arbeidet for barnas rettigheter.

Hjermann har ikke fått tilbakemeldinger fra Barne - og likestillingsdepartementet om at han gjorde en dårlig jobb. Det er dessuten tydelig at Hjermann er ønsket av resten av staben i Barneombudet, noe som er et godt tegn.

Det eneste argumentet mot forlengelse av åremålet var manglende juridisk kompetanse. Det er et argument som ikke holder mål da det innad i Barneombudet er ansatt flere jurister, noe Hjermann selv sørget for. Det holder heller ikke mål da det nå har vist seg at nettopp dette argumentet var en rettferdiggjøring av ansettelsen av Ida Hjort Kraby som nytt barneombud.

Hjermanns erfaring og kompetanse som blant annet spesialist innen barne - og ungdomspsykiatri, som sakkyndig for retten i barnevernssaker og hans erfaring som barneombud i nærmere fire år, tilsier at kvalifikasjonene er i orden.

Hadde det motsatt vært tilfelle, ville han ikke blitt innstilt som nummer to.

Blir ikke Reidar Hjermann tilbudt stillingen som barneombud, kan det motivere for flere spekulasjoner om at han ble for plagsom. Å forklare hvorfor det unnlates å følge de mest elementære reglene rundt ansettelse kan bli like vanskelig som det var for Ramin-Osmundsen å forklare ansettelsen av Kraby.

KOMPETENT: -Hjermanns erfaring og kompetanse som blant annet spesialist innen barne- og ungdomspsykiatri, som sakkyndig for retten i barnevernssaker og hans erfaring som barneombud i nærmere fire år, tilsier at kvalifikasjonene er i orden, skriver debattanten. Foto Scanpix
KOMPETENT: -Hjermanns erfaring og kompetanse som blant annet spesialist innen barne- og ungdomspsykiatri, som sakkyndig for retten i barnevernssaker og hans erfaring som barneombud i nærmere fire år, tilsier at kvalifikasjonene er i orden, skriver debattanten. Foto Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media