Minister sparket etter uttalelse om drapssak

Romanias utdanningsminister ble sparket av statsministeren etter en uttalelse i et TV-intervju.

ROMANIA: 15 år gamle Alexandra Macesanu forsvant forrige onsdag. En mann er mistenkt for å ha drept henne. På grunn av nødetatenes trege respons da hun ringte etter hjelp, har flere polititopper blitt sparket. Nå sparkes også utdanningsministeren. Foto: AP Photo/Andreea Alexandru / NTB Scanpix
ROMANIA: 15 år gamle Alexandra Macesanu forsvant forrige onsdag. En mann er mistenkt for å ha drept henne. På grunn av nødetatenes trege respons da hun ringte etter hjelp, har flere polititopper blitt sparket. Nå sparkes også utdanningsministeren. Foto: AP Photo/Andreea Alexandru / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg lærte å ikke sette meg i en bil med en fremmed, sa Romanias utdanningsminister, Ecaterina Andronescu, i et TV-intervju tidligere denne uka.

Det som i utgangspunktet er et enkelt poeng som sikkert mange foreldre har lært sine barn, kostet Andronescu jobben. Uttalelsen kom i sammenheng med den nå svært kjente bortføringssaken som endte på tragisk vis.

Bortført i bil

Onsdag forrige uke forsvant 15 år gamle Alexandra Macesanu. Hun skal ha forsøkt å haike til sitt hjem i Caracal, skriver BBC. Hun ringte politiet tre ganger, og fortalte at hun hadde blitt slått og voldtatt av en mann som hadde tatt henne med seg i en bil.

Hun ga angivelig politiet detaljer om hvor hun hadde blitt bortført, men politiet tok seg ikke inn på eiendommen hvor de trodde jenta ble holdt fanget, før det hadde gått 19 timer.

I et Facebook-innlegg informerte Romanias statsminister, Viorica Dancila, i går om at utdanningsministeren hadde mistet jobben på grunn av uttalelsen.

- Mangel på forståelse

Dancila skrev at Andronescus' uttalelse om bortføringssaken viser et mangel på forståelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer