Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ministeren skrøt av narkohunden. Bare timer seinere gjorde politiet et pinlig funn i kontorbygget

Storbritannias ferske innenriksdepartementet skryter av kampen mot narkotika. Nå mistenker flere at ikke alle kollegene har fått med seg beskjeden.

NARKOFUNN: Sajid Javid ble for to uker siden utnevnt til ny innenriksminister i Storbritannia. I går la han ut skrytebilde av narkohunden Trigger på sosiale medier. Samme dag fant politiet narkotika i innenriksdepartementets kontorbygg. Foto: Sajid Javid / Det britiske innenriksdepartementet / Twitter
NARKOFUNN: Sajid Javid ble for to uker siden utnevnt til ny innenriksminister i Storbritannia. I går la han ut skrytebilde av narkohunden Trigger på sosiale medier. Samme dag fant politiet narkotika i innenriksdepartementets kontorbygg. Foto: Sajid Javid / Det britiske innenriksdepartementet / Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For snart to uker siden ble det kjent at britenes innenriksminister, Amber Rudd, trakk seg etter massiv kritikk av håndteringen av den såkalte Windrush-skandalen.

Samme dag opplyste britenes statsminister Theresa May at Sajid Javid var utnevnt til ny innenriksminister. En sentral del av den nye jobben er å inneha en ledende stemme i regjeringens narkotikapolitikk, og i går markerte Javid seg ved å legge ut et bilde av seg selv sammen med narkohunden Trigger og en grensevakt på Heathrow-flyplassen.

«Vi har noen imponerende firbente venner som hjelper til med å snuse fram narkotika, kontanter og ulovlige varer. Heia Trigger!», skriver Javid på Twitter.

Fant narkotika på do

Det kan imidlertid virke som om ikke alle av Javids nye kolleger hadde fått med seg budskapet. For seinere samme dag rykket politiet ut til innenriksdepartementets kontor, etter meldinger om funn av narkotika.

Vel framme kunne politiet konstatere at noen hadde lagt igjen såkalt crystal meth (krystallisert metamfetamin) og en pipe inne på et handikaptoalett i bygget, melder The Sunday Mirror.

Crystal meth, eller «ice», er kjent for å være spesielt ren, og britiske myndigheter har klassifisert dette som et såkalt klasse-A-narkotikum. Britiske myndigheter anser det med andre ord som et av de mest skadelige narkotiske stoffene, sammen med blant annet kokain, MDMA, heroin, LSD og metadon.

Funnet var det tredje av sitt slag i Storbritannias innenriksdepartement de siste seks månedene. Tidligere er det gjort et annet funn av metamfetamin, før det i april ble gjort funn av kokain i det samme kontorbygget, skriver The Independent.

Etterforskes ikke

Likevel har politiet ikke iverksatt noen full etterforskning, ifølge avisa.

- Politiet informerte oss om at det ikke var behov for ytterligere tiltak. Vi ser ekstremt alvorlig på slike hendelser, vi sørger alltid for at de rette prosedyrer følges og gjør passende tiltak basert på råd fra politiet, sier en talsperson for departementet til Independent.

Scotland Yard bekrefter også funnet overfor avisa, men vil ikke uttale seg om status - utover at ingen mistenkte er identifisert.

Avisa skriver at alle som besøker bygget må gjennomgå en streng kontroll, som inkluderer både kroppsskanning og kontroll av bager, sekker og vesker. Ansatte i departementet har imidlertid sikkerhetskort som lar dem slippe inn i bygget uten å bli kontrollert.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media