Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ministre spionanklaget

PRAHA (Dagbladet): To mulige spioner og null kvinner er fasiten for Tsjekkias første sosialdemokratiske regjering. I går tok president Vaclav Havel motvillig den nye regjeringen i ed.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både utenriks- og innenriksministeren i den nye tsjekkiske regjeringen til sosialdemokraten Milos Zeman (53) blir beskyldt for å ha arbeidet for kommunistisk etterretning etter Warszawapakt-landenes invasjon i 1968. Havel har flere ganger understreket at Jan Kavan (51) ikke har hans tillit, men måtte likevel utnevne ham til ny utenriksminister.

Kavan blir anklaget for dobbeltspill da han i 20 år bodde i eksil i London. Der ledet han dissidentbevegelsens informasjonsbyrå Palach Press.
Fra sin første arbeidsdag har Zemans kvinneløse regjering fått tilnavnet «selvmordskabinettet», siden den vil leve på nåde fra Vaclav Klaus' høyreparti, ODS.

- I det øyeblikk Klaus føler seg sterk nok, vil han styrte Zeman og invitere de andre borgerlige partiene til nytt samarbeid, sier en kilde til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!