Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minitog veltet - to hardt skadd

Med partyhatter, fløyter og strålende humør var koret på vei til høstfest i vannkanten. På vei ned en bakke veltet toget. To kormedlemmer ble hardt skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HOLMESTRAND/OSLO (Dagbladet): For koret Swinglett fra Vestfold endte feiringen av 25-årsjubileet på en grusom måte. En langvarig feiring skulle ende i en fest i vannkanten med stand up, mat og dans. Transportmiddelet var et minitog. De 33 medlemmene var utstyrt med fløyter og partyhatter. På vei ned en bakke veltet minitoget. Nå ligger to av medlemmene på Tønsberg sykehus med alvorlige skader i hode og ansikt, samt flere brudd. Selv om situasjonen er alvorlig, skal den ikke være livstruende. Ytterligere to måtte på sykehus, fem andre måtte til legevakta.Lederen av koret, Monica Jensen, kan nesten ikke fatte hva som har hendt.

Feilslått drømmedag

- Denne turen skulle gi medlemmene våre alt de ønsket seg. Vi skulle danse, spise middag og kose oss, sier Jensen. I hele år har de feiret 25-årsjubileet med blant annet europaturné til Budapest og Wien. Festen i Holmestrand skulle bli det store høydepunktet, der blant andre standupkomiker Hasse Torbjørnsen skulle underholde det glade koret. Isteden kulminerte festen i en trist ulykke, og komikeren forlot plassen på grunn av omstendighetene. - Dette var en veldig trist avslutning, sier Jensen. Kormedlemmene valgte å tilbringe kvelden sammen for å bearbeide sorgen etter at vennene ble skadet.

Surrealistisk

- Vi var på vei ned bakken, da en bil kom mot oss. Toget forsøkte å bremse ned ved å kjøre oppover gangstien, men veltet. Vognene falt til begge sider, og vi så vennene våre bli kastet ut av toget, sier Jensen .

Selv satt hun med flere andre i en traktor bak og så alt.

- Det var surrealistisk. Først skjønte vi ikke alvoret, sier lederen. Heldigvis var det to sykepleiere i koret som ga hjelp.

- Vi forsøkte å legge dem best mulig, men det var flere vi ikke våget å flytte på. Nå holder vi løpende kontakt med sykehuset. I morgen skal vi samles i øvingslokalene for å bearbeide inntrykkene. Det er viktig at vi kan snakke med hverandre. Sjåførene av minitoget og traktoren er også invitert, sier hun.

- Det har vært en begivenhetsrik og interessant dag, men det endte litt mer dramatisk enn vi skulle ønske, sier kormedlem Mette Marit Bye Sørum.

UNDERSØKES: Tøffe-toget som forulykket i Holmestrand, er fraktet til Biltilsynet i Tønsberg for undersøkelse.
FORSTO IKKE ALVORET: Kormedlemmene valgte i går å bearbeide sorgen etter ulykken. - Først forsto vi ikke alvoret, sier korleder Monica Jensen og Mette Marit Bye Sørum.