Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Miniubåt inn i letingen etter dykkere

Skal gjennomsøke vraket de dykket ned til sist søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Politiet kommer ikke til å fortsette søket etter de to savnede danske dykkerne utenfor Kristiansand i helga. Mandag skal en miniubåt gjennomsøke vraket de dykket ned til sist søndag.

En av grunnene til at letingen rundt vraket av det tyske lasteskipet Seattle nå er avsluttet, er at dykkerne som har gjennomsøkt området, nå anser seg ferdige.

- Starter mandag - Letingen starter opp igjen mandag når et nytt firma kommer ned med en liten miniubåt. Den vil så langt det fysisk lar seg gjøre gjennomsøke vraket, opplyser operasjonsleder Børge Steinsland i Agder politidistrikt til NTB.

De to savnede danske dykkerne, en kvinne på 45 år og en mann på 38 år, forsvant etter et dykk ned til vraket sist søndag. De var fra Århus-området i Danmark og regnes som omkommet.

- Farlig vrak Vraket av Seattle, som ligger i Korsvikfjorden, er et populært mål for dykkere. Det ligger i en skråning hvor det dypeste punktet er 72 meter under havoverflaten. Lasteskipet gikk ned 9. april 1940 da det havnet i kryssild mellom norske kanonbatterier på land og tyske krigsskip. Seattle betraktes som et farlig vrak, og anbefales ikke for uerfarne dykkere.

Skipet ble oppdaget av dykkere i 1988. Siden har flere dykket i området. I 2001 ble en dansk dykker funnet omkommet ved vraket på 65 meters dyp.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media