GIR IKKE OPP: Miniubåten Bluefin-21 har fullført sitt første søk på havbunnen i jakten på det savnede Malaysia Airlines-flyet. Foto: EPA / NTB scanpix
GIR IKKE OPP: Miniubåten Bluefin-21 har fullført sitt første søk på havbunnen i jakten på det savnede Malaysia Airlines-flyet. Foto: EPA / NTB scanpixVis mer

Miniubåten har fullført første søk etter det savnede Malaysia Airlines-flyet

- Vi vil ikke gi opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Miniubåten Bluefin-21 har fullført sitt første søk på havbunnen i jakten på det savnede Malaysia Airlines-flyet.

Både tirsdag og onsdag måtte letemannskapene avbryte forsøk på å gjennomføre søk med miniubåten på havbunnen i Indiahavet. De første forsøkene tirsdag ble avbrutt fordi havbunnen viste seg å være dypere enn miniubåtens maksgrense på 4.500 meter, og onsdag oppsto det tekniske problemer.

Torsdag lot det seg derimot gjøre å fullføre et søk med den amerikanske miniubåten.

Data fra søket vil nå bli analysert, mens miniubåten blir klargjort for neste søk. Hver etappe varer i ett døgn, og ifølge Australias statsminister Tony Abbott er det ventet at hele søksområdet vil være utforsket i løpet av en ukes tid.

- Hvis vi ikke finner flyvraket, vil vi stoppe opp, samle oss og tenke igjennom saken på nytt, sier Abbott til avisa The Wall Street Journal.

- Vi vil ikke gi opp, men simpelthen gå over i en ny fase, forsikrer han.

Miniubåten skal utforske havbunnen i området hvor det nylig ble fanget opp signaler fra det letemannskapene mener må være det savnede passasjerflyets svarte bokser, ferdskriveren og taleregistratoren.

Boeing 777-flyet forsvant 8. mars mens det var på vei fra Kuala Lumpur til Beijing. Det var 239 mennesker om bord i flyet.

(NTB)