Minkdamene på Manhattan

Mange merkelige moter på Manhattan, men minkdamene tar kaka. Med tykke pelser og sko uten sokker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Det har akkurat vært fashionweek også her i New York. Men det er det ingen som bryr seg om.Damene i metropolen har sine egne moter. Helt uavhengig av motediktatorene verden over.Det hele kommer an på hvor du bor. Hva du har på deg sier hvor du kommer fra.

SVARTE SKINNJAKKER er for de mindre bemidlede, i bydelene Brooklyn eller Queens. For absolutt alle under 30 fra Bronx er det The North Face som gjelder, boblemoten kommer i alle størrelser.Tror du mora mi vil se bra ut i denne, spør en 17-åring fra Bronx og peker på en boblekåpe på salget hos Macys. Han kaster seg på mobilen, for unge gutter kan være like verden over.

FOR DAMENE på Manhattan er det mink som gjelder. Uansett alder. Det gjelder å strutte den statusen som en dyr minkkåpe reflekterer. Minkdamene på Manhattan er gjerne kanskje fra luksusforstadene i Westchester, White Plains eller kanskje Chappaqua hvor Clinton-familien har hus. Minkdamene er sjelden å se metroen, de kommer med forstadstogene tidlig om morgenen.Gamle damer i pels er en ting. De kjøpte pelsen for hundrevis av år siden. Før de visste bedre. Lenge før det var puk - politisk ukorrekt. De bør vel kanskje få beholde de gamle pelsene sine så lenge de lever. Men mink på damer under 30? Bare på Manhattan.

ANDRE MERKELIGE moter på Manhattan er tykke pelser og blåfrosne legger. Uten strømper. Eller bare bein i skoene.Det er kaldt nok i New York for tida til å bruke skjerf, vanter og luer. Men ingen sokker i skoene? I minusgrader? Det ser du bare på Manhattan, moten gjelder ingen andre steder i USA. En britisk mote påvirket av skoleuniformene i Australia eller London.

TØFLER er også gangbart. Så lenge det bare er et par centimeter snø. Gjerne med en liten pusekant. I motsetning til i motemetropolen Milano, er hensikten med fottøy i New York at det skal være mest mulig komfortabelt. På varmere vestkysten har Pamela Anderson tatt affære mot pelsmoten. På en moteoppvisning med lunsj i trendy Hollywood Hills nektet Pamela å sitte ned før alle gjestene hadde fjernet pelsene sine, langt ute av syne. Deretter nektet hun å ta av seg trenchcoaten. Pamela ville ikke være modell på motevisningen før designeren hadde lovet å aldri vise pelsmoter igjen.