Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Minne for livet

Mange overlevende ønsker å tatovere tsunami-motiv for ettertiden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Turister som ble rammet av flodbølgen i Asia lar seg tatovere for å minnes den dramatiske hendelsen, skriver AP. Felles for turistene og motivene de velger, er opplevelsen av flomkatastrofen.

Svenske Pekka Merilainen har skaffet seg en liten tatovering med innskriften «Tsunami Phuket 2004». Den har han plassert rett over hjertet. - Jeg skaffet meg tatoveringen fordi jeg vil huske selv etter 20 år, sier Stockholms-mannen som har bodd flere år i Phuket.

- Den er ikke laget for å vises fram. Det var viktig at den skulle være liten, en stor tatovering ville vært respektløst, sier Merilainen. Kameraten Anders Bjurklint vil skaffe seg en tilsvarende.

Merilainens tatovering er en av mange ulike motiver overlevende etter flomkatastrofen etterspør. Mange velger å tatovere inn sted og tid, andre velger motiver som bølger og drager.

Canadieren Stefan Balcon ferierte på Patong Beach da flodbølgen slo til. Leilighetskomplekset han bodde i ble totalt ødelagt. Balcon fikk «A4D. 26-12-04» tatovert på kroppen en av de første dagene etter katastrofen. - A4D står for appetite for destruction. Tsunamien kom og ødela alt. Den hadde appetitten i orden, sier Balcon.

Lokale tatovører kan fortelle om besøk fra en rekke vestlige turister i løpet av de tre ukene som har gått siden tsunamien forårsaket de grufulle ødeleggelsene. - Disse personene så mange mennesker dø. De vil tatovere seg for å huske, sier Surapham Soksomboon, innehaver av Chiva Tattoo.

TSUNAMI-TATOVERING: En turist i Phuket har fått sin tatovering.
PEKKA MERILAINEN: Svensken ville ha en tatovering som minne.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media