Minnekort kan løse Hercules-gåten

Kan gi viktige svar om hva som gikk galt.

NYE FUNN: Flere minnekort fra det norske Hercules-flyet «Siv» som krevde fem menneskeliv da det krasjet i fjellet Kebnekaise i Sverige under militærøvelsen Cold Response er nå funnet. Foto: Roger Vikström/Scanpix
NYE FUNN: Flere minnekort fra det norske Hercules-flyet «Siv» som krevde fem menneskeliv da det krasjet i fjellet Kebnekaise i Sverige under militærøvelsen Cold Response er nå funnet. Foto: Roger Vikström/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet9: Flere minnekort fra det norske Hercules-flyet «Siv» som krevde fem menneskeliv da det krasjet i fjellet Kebnekaise i Sverige under militærøvelsen Cold Response er nå funnet.

Minnekortene kan inneholde informasjon som bidrar til å forklare hvorfor flyet fløy rett inn i fjellveggen.

- Vi har funnet noen minnekort fra flyet. Våre eksperter mistenker at ett av kortene skal være fra en av de elektronikkenhetene i flyet som sender data til den såkalte svarte boksen, sier Agne Widholm ved Statens havarikommisjon til nyhetsbyrået TT.

Sendt til analyse - Men vi må få hjelp med identifiseringen av minnekortet, så vi har sendt det til produsenten for å få svar på hva det inneholder, sier han. 

Så langt har man ikke klart å finne den svarte boksen som tilhørte flyet. Hittil har man bare undersøkt mellom 10 og 20 prosent av området der man anser det for sannsynlig at boksen kan befinne seg. Området som til nå er gjennomsøkt er på 300 ganger 800 meter.

Søker i snøen - Hele området er dekket av nysnø. Vi graver oss frem gjennom snøen i den nedre delen av leteområdet, og i de mer bratte områdene henger letemannskapet i tau for å søke etter delene, sier Agne Widholm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer