Drapet på Sarah Everard:

Minnemarkering corona-avlyst

En dommer har forlenget varetektsfengslingen av politimannen som er siktet for å ha bortført og drept Sarah Everard (33).

DREPT: Sarah Everard (33) ble tidligere i uka funnet drept i Kent. Hun forsvant fra London i forrige uke da hun var på vei hjem fra en venn. En 48 år gammel politimann er siktet og varetektsfengslet for å ha bortført og drept 33-åringen. Foto: AFP / NTB Scanpix
DREPT: Sarah Everard (33) ble tidligere i uka funnet drept i Kent. Hun forsvant fra London i forrige uke da hun var på vei hjem fra en venn. En 48 år gammel politimann er siktet og varetektsfengslet for å ha bortført og drept 33-åringen. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I forrige uke forsvant Sarah Everard (33) mens hun var på vei hjem til sin egen bolig i London-bydelen Brixton etter å ha vært på besøk hos en venn.

Nå er en 48 år gammel politimann formelt siktet og varetektsfengslet for å ha bortført og drept 33 år gamle Everard.

I et rettsmøte i London i dag ble varetektsfengslingen av politimannen forlenget. Det var første gang politimannen møtte i retten etter å ha blitt pågrepet og siktet.

Han avga ingen forklaring overfor retten, og de eneste gangen han ytret seg, var for å bekrefte sitt navn, fødselsdato og adresse, ifølge Press Association, et britisk nyhetsbyrå.

- Hun var elsket

Everard jobbet med markedsføring, og er tidligere student ved universitetet i Durham.

- Som student var hun elsket. Hun var en populær og livlig del av universitetsmiljøet og forble del av en stor vennegjeng fra universitetet, sier viserektor Stuart Corbridge i en uttalelse.

Venner av Everard har på kort tid mobilisert et stort antall innbyggere i London under slagordet «reclaim these streets», altså «ta disse gatene tilbake».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer