Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minnemarkering ett år etter Rocknes-forliset

18 sjøfolk omkom i Vatlestraumen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årsdagen for Rocknes-ulykken ble onsdag markert med en minnehøytidelighet i Vatlestraumen der forliset skjedde. 18 sjøfolk døde.

Minnehøytideligheten foregikk om bord på kystvaktskipet Ålesund og ble ledet av biskop Ole D. Hagesæther i Bjørgvin.

Om lag 80 overlende, pårørende redningsmannskaper, politi og brannvesen deltok i markeringen. Skipsreder Atle Jebsen og flere ansatte i rederiet Jebsen Management var også til stede.

«Rocknes» forliste klokken 16.30 19. januar etter å ha gått på grunn i Vatlestraumen, ikke langt fra Haakonsvern. Skipet, som var lastet med stein, tok inn vann og fikk slagside. I løpet av få minutter veltet det rundt og ble liggende med bunnen i været. Det er tett bebyggelse på begge sider av Vatlestraumen, og mange mennesker kunne følge dramaet fra stuevinduene.

12 av de 30 som var om bord overlevde forliset. Blant de 18 som omkom var 16 filippinske sjøfolk, en tysk sjøoffiser samt den norske kapteinen.

Familiene til de filippinske sjøfolkene som omkom skal ha en egen minnemarkering på Filippinene og var ikke med på minnestunden i Vatlestraumen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media