- Minner om et drapsforsøk

Friluftsetaten i Oslo er forferdet over opplysningene om at noen er kastet utfor brua i Vigelandsparken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Friluftsetaten i Oslo var ikke kjent med at en 17 år gammel jente skulle ha blitt kastet utfor brua ved Sinnataggen i Vigelandsparken da Dagbladet.no snakket med etaten i dag.

- Om det du sier stemmer er det jo helt forferdelig. Jeg kan ikke forstå at noen vil finne på noe slikt, sier faglig leder Ann-Mari Nyland i parkavdelingen i Friluftsetaten til Dagbladet.no.

Hun mener at sikkerheten ved brua er god nok og tror ikke hendelsen hadde vært unngått med høyere rekkverk.

- Hun er jo blitt løftet opp. Man kan ikke falle over rekkverket, med mindre man klatrer opp på det.

Nylund forteller at det samler seg mye russ i Frognerparken hver vår. I år har russen startet festingen mye tidligere enn andre år. Etter 1. mai-helgen brukte Friluftsetaten flere timer på å feie opp knust glass og søppel rundt Monolitten.

- Vi har vakter som patruljerer i parken. Natt til 17. mai vil vi fortsterke vaktholdet ytterligere fordi vi vet av erfaring at det samles mange mennesker i parken, sier Nylund.

Sjokkert

Jacob Westersund er lærer på Lørenskog videregående skole og vant til russens rampestreker. I dag var han på besøk i parken sammen med italienske skoleelever som er på utvekslingsbesøk i Norge.

- Det minner meg om et drapsforsøk, sier han til Dagbladet.no, mens han titter over rekkverket på brua.

Han synes det er helt uakseptabelt det russen skal ha gjort i Frognerparken.

- På vår skole har vi et godt samarbeid med russen. Vi har møter med elevenes foreldre i forkant av russefeiringen. Vi ber dem om å ta det med ro og ikke slippe alle hemninger løs i russetida, sier Westersund.

RYSTET:</B> - Det er helt forferdelig at noen kan ha kastet et menneske utfor rekkverket, sier Ann-Mari Nylund i Friluftsetaten til Dagbladet.no.
TURISTER:</B> Jacob Westersund er lærer på vidergående skole og tok med seg italienske utvekslingsstudenter til Sinnataggen i dag. Han synes handlingen til russen minner om et drapsforsøk.