- Minner om et drapsforsøk

Friluftsetaten i Oslo er forferdet over opplysningene om at noen er kastet utfor brua i Vigelandsparken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Friluftsetaten i Oslo var ikke kjent med at en 17 år gammel jente skulle ha blitt kastet utfor brua ved Sinnataggen i Vigelandsparken da Dagbladet.no snakket med etaten i dag.

- Om det du sier stemmer er det jo helt forferdelig. Jeg kan ikke forstå at noen vil finne på noe slikt, sier faglig leder Ann-Mari Nyland i parkavdelingen i Friluftsetaten til Dagbladet.no.

Hun mener at sikkerheten ved brua er god nok og tror ikke hendelsen hadde vært unngått med høyere rekkverk.

- Hun er jo blitt løftet opp. Man kan ikke falle over rekkverket, med mindre man klatrer opp på det.

Nylund forteller at det samler seg mye russ i Frognerparken hver vår. I år har russen startet festingen mye tidligere enn andre år. Etter 1. mai-helgen brukte Friluftsetaten flere timer på å feie opp knust glass og søppel rundt Monolitten.

- Vi har vakter som patruljerer i parken. Natt til 17. mai vil vi fortsterke vaktholdet ytterligere fordi vi vet av erfaring at det samles mange mennesker i parken, sier Nylund.

Sjokkert

Jacob Westersund er lærer på Lørenskog videregående skole og vant til russens rampestreker. I dag var han på besøk i parken sammen med italienske skoleelever som er på utvekslingsbesøk i Norge.

- Det minner meg om et drapsforsøk, sier han til Dagbladet.no, mens han titter over rekkverket på brua.

Han synes det er helt uakseptabelt det russen skal ha gjort i Frognerparken.

- På vår skole har vi et godt samarbeid med russen. Vi har møter med elevenes foreldre i forkant av russefeiringen. Vi ber dem om å ta det med ro og ikke slippe alle hemninger løs i russetida, sier Westersund.

RYSTET:</B> - Det er helt forferdelig at noen kan ha kastet et menneske utfor rekkverket, sier Ann-Mari Nylund i Friluftsetaten til Dagbladet.no.
TURISTER:</B> Jacob Westersund er lærer på vidergående skole og tok med seg italienske utvekslingsstudenter til Sinnataggen i dag. Han synes handlingen til russen minner om et drapsforsøk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer