- Minner om kulturen hos de som purrer på parkering og strøm

Tildekking av gravsteiner skaper reaksjoner i Bergen.

IKKE POPULÆRT: På denne måten har gravferdsforvaltningen i Bergen dekket til gravsteinene for å purre på regningene. Det faller ikke i god jord hos verken ordfører Trude Drevland eller domsprost i Bergen, Jan Otto Myrseth. Foto: Thor Øyvind Jensen
IKKE POPULÆRT: På denne måten har gravferdsforvaltningen i Bergen dekket til gravsteinene for å purre på regningene. Det faller ikke i god jord hos verken ordfører Trude Drevland eller domsprost i Bergen, Jan Otto Myrseth. Foto: Thor Øyvind Jensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da Thor Øyvind Jensen tok en spasertur på Møllendal kirkegård i Bergen søndag for å se til familiens gravsteder, trodde han knapt sine øyne.

Flere av gravsteinen var dekket av et svart trekk.

Gravsteinene står med dette trekket et halvt år før de blir fjernet.

- Lite fintfølende Thor Øyvind Jensen valgte å publisere bildet på Facebook, og det ble også delt av Jensens kamerat og rektor på Markedshøyskolen Campus Kristiania, Trond Blindheim.

Mange har reagert på trekkene, og fotografen selv er heller ikke nådig i sin dom over praksisen.

- Det minner om kulturen hos de som purrer på parkering og strøm, men der er stor forskjell på disse bransjene. De som har ansvaret har  manglende følelse for hva de har gjort og hva de driver med. Dette er helt feil og unødvendig, og trekkene ligner på søppelsekker. Jeg tror det er litt mer fintfølende rutiner andre steder i landet, sier Thor Øyvind Jensen, som også er statsviter ved Universitetet i Bergen.

Han mener praksisen bryter med flere tusen år gamle tradisjoner og respekt for de døde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer