- Minner om Obioira-saken

Den eneste forskjellen er at salat-tyven ikke døde. Det sier advokat Abid Q. Raja.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sjokkerte forbipasserende stoppet opp da vektere fra Securitas la en 45 år gammel mann i livsfarlig mageleie midt på Karl Johan, tirsdag ettermiddag.

Les også: «Får ingen konsekvenser for vekterne»

- Dette er helt likt det som skjedde i Obiora-saken. Den eneste forskjellen er at de ikke holdt han så lenge at han døde, sier advokat til Obioras etterlatte Abid Q. Raja til Dagbladet.no. 

Les alt om Obiora-saken her!

Den 48 år gamle norsk-nigerianeren Eugene Obiora døde da han ble pågrepet i Trondheim 7. september i fjor.

Fire politimenn som deltok i arrestasjonen er fortsatt under etterforskning, etter at Spesialenheten for politisaker først ville henlegge saken etter bevisets stilling. 

Advokat Raja synes det var sjokkerende å se videoen av vekter-pågripelsen: 

- Hvis pågripelsen av Obiora hadde vært filmet, tror jeg det ville se helt likt ut. Dette er det mest brutale jeg har sett på lenge, sier Raja. 

BRUTALT:- Hvis pågripelsen av Obiora hadde vært filmet, tror jeg det ville se helt likt ut. Dette er det mest brutale jeg har sett på lenge, sier advokat Abid Q. Raja. Foto: KRISTIN SVORTE
BRUTALT:- Hvis pågripelsen av Obiora hadde vært filmet, tror jeg det ville se helt likt ut. Dette er det mest brutale jeg har sett på lenge, sier advokat Abid Q. Raja. Foto: KRISTIN SVORTE Vis mer

Han etterlyser nå at riksadvokaten kommer til en konklusjon i Obiora-saken. 

- Vi har ventet lenge på riksadvokatens avgjørelse, og det er nå på tide at noe skjer. Familien i Nigeria har ventet lenge nok nå, sier Raja.

DØDE: Den 48 år gamle norsk-nigerianeren Eugene Obiora døde da han ble pågrepet i Trondheim 7. september i fjor.