Audun Lysbakken slakter Frp-busstur på Oslos østkant:

- Minner om turister på safari

Nå inviterer SV-lederen politikerne hjem til Holmlia for å se hvordan de faktisk har det. Men Christian Tybring-Gjedde (Frp) mener bussturen ga et godt innblikk i byens problemer.

TURBUSS: Politikere fra Frp dro mandag kveld ut på busstur for å få et innblikk i utfordringene og ungdomskriminaliteten på Oslos østkant. Foto: Øisten Norum Monsen / Dagbladet
TURBUSS: Politikere fra Frp dro mandag kveld ut på busstur for å få et innblikk i utfordringene og ungdomskriminaliteten på Oslos østkant. Foto: Øisten Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Noen ganger sier et bilde mer enn tusen ord. Etter dette har Frp null troverdighet i debatten om Oslo sør og øst. Dette minner om turister på safari, ikke politikere som er interessert i å ordne opp og tar problemene på alvor.

Det sier Audun Lysbakken (SV) etter politikere fra Frp mandag kveld leide en buss til å kjøre dem rundt for å få et innblikk i Oslo-politiets for tida største utfordring: ungdomskriminelle.

Den drøyt én time lange turen gikk blant annet til Vestli og Stovner, hvor det har vært flere episoder med vold og skyting de siste månedene.

SV-lederen mener Frp burde valgt en helt annen framgangsmåte da de skulle ut for å se hvordan situasjonen er i bydelene.

- At et regjeringsparti har et så arrogant og virkelighetsfjernt forhold til en del av landet de styrer, er ikke til å tro. De kjenner sitt eget land så dårlig at de har behov for å dra på sightseeing med innleid turbuss, sier Lysbakken.

Inviterer til Holmlia

Partilederen mener at Frp heller burde tatt i bruk rutebuss, tog og t-bane dersom målet var å møte folk. Selv bor han på Holmlia, og tilbyr seg å sette politikerne i kontakt med lokalbefolkninga dersom de ønsker råd og meninger om hva som bør skje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer