MÅLKAOS:  Brannvesenet ved målområdet i Boyltson Street mandag ettermiddag lokal tid. FOTO: Darren McCollester/Getty Images/AFP/NTB Scanpix.
MÅLKAOS: Brannvesenet ved målområdet i Boyltson Street mandag ettermiddag lokal tid. FOTO: Darren McCollester/Getty Images/AFP/NTB Scanpix.Vis mer

- Minner om uvirkelige kontraster fra Oslo

Men Jon H. Fiva og Britt Elin Øiestad flytter til Boston allikevel. Fullførte maraton før det smalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Samboerparet Jon H. Fiva (34) og Britt Elin Øiestad (37) var tilbake på hotellrommet et par kilometer unna målområdet for å følge direktesendingen på tv etter å ha fullført sin tredje maraton begge to.

- Det ble en enorm kontrast da vi hørte om eksplosjonene på tv. Selve løpet ble den folkefesten vi hadde hørt om.  Det skal ha vært en halv million mennesker langs løypa, og vi følte at vi ble båret fram. Så skjer dette. Det kan minne om uvirkelige kontraster hjemme fra Oslo, sier Fiva til Dagbladet.

Han sikter åpenbart til 22. juli-eksplosjonen.

Sirener høres i telefonen mens Dagbladet prater med Fiva på hotellrommet i 3. etasje.

- I Breaking News på CBS tv bekreftet nå politiet at det er to døde og 23 skadde, sier Fiva, opprinnelig fra Bodø.

Han fullførte på 2,47 og var i mål om lag to timer før det smalt.

Flytter til Boston Samboer Britt Elin Øiestad fra Skiptvedt i Østfold startet tjue minutter etter og fullførte på 3,11. Det var om lag en time før det smalt.

Begge  er forskere, og skal flytte til nettopp Boston i sommer.

Øiestad, som er postdoktor og jobber med kneskader ved Norsk forskningssenter for Aktiv Reahbilitering, skal forske videre ved Boston University fra høsten.

Fiva, som i dag er førsteamanuensis i samfunnsøkonomi på BI, skal forske ved Harvard.

Ingen endring - Vi dro hit nå for å gjøre oss kjent og se etter bolig samtidig som vi fikk sjansen til å oppleve Boston Marathon. Dette er jo kjent for å være en fredelig by, og kontrasten mellom opplevelsene er enorm i løpet av noen timer. Nå får vi følge med på nyhetsbildet utover ettermiddagen her. Men det er ingen grunn til å endre på flytteplanene hit, sier Jon H. Fiva til Dagbladet.

 SKULLE LØPE - OG SE ETTER HUS:  Jon H. Fiva har ikke ombestemt seg tross sjokkopplevelsen. Han og samboer Britt Elin Øiestad flytter til Boston i sommer. Foto: Privat.
SKULLE LØPE - OG SE ETTER HUS: Jon H. Fiva har ikke ombestemt seg tross sjokkopplevelsen. Han og samboer Britt Elin Øiestad flytter til Boston i sommer. Foto: Privat. Vis mer