Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minnes Benjamin

Prinsesse Märtha Louise må reise alene til Paralympics, men i kveld har hun med seg Ari Behn når kongefamilien markerer sin avsky for rasisme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

26.januar var det ett år siden Benjamin Hermansen (15) ble jaget og stukket ned med kniv av nynazister. Ole Nicolai Kvisler, Joe Erling Jahr og Veronica Andreassen er dømt for drapet på den mørkhudede femtenåringen. I dag markerte skolene i Oslo sorgen over Benjamin. 70 000 skoleelever og 10 000 lærere er med på markeringen. Markeringen avsluttes med konsert i Oslo Domkirke klokka 19 i kveld.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon er blant kjendisene som kommer, riktignok uten kona. I fjor deltok begge da 40 000 mennesker gikk i fakkeltog i Oslo sentrum og markerte avsky mot nynazisme og rasisme.

Prinsesse Märtha Louise kommer sammen med forloveden Ari Behn. Prinsessen, som nylig mistet tittelen «Hennes Kongelige Høyhet», må reise alene til Paralympics i mars og kommer bare sjelden til å få følge av den vordende ektemannen når hun representerer kongehuset, men i kveld får hun altså ha med kjæresten.

Statsminister Kjell Magne Bondevik og utdanningsminister Kristin Clemet møter også opp i kirken. Popkjendis Lars Lillo Stenberg skal opptre. Også Oslo-biskop Gunnar Stålsett skal holde appell under konserten.

PÅ KONSERTEN:</B> Märtha Louise og Ari Behn er til stede under konserten i domkirka i kveld.
MASSEMØNSTRING:</B> 40 000 mennesker gikk i fakkeltog etter at 15-åringen Benjamin Hermansen ble stukket ned og drept på Holmlia i fjor. Benjamin ble drept fordi han var mørk.
MOT RASISME: Både Haakon og Mette-Marit markerte sin motstand mot rasisme og naszisme i Oslo sentrum i fjor. Mette-Marit klarte ikke å holde tårene tilbake.
Hele Norges coronakart