Minnes vennen

BERGEN (Dagbladet): Bård Trones (32) var dørvakt på utestedet Maxime i Bergen da han opplevde sitt livs mareritt: Bestekameraten og kollegaen Jarle Næss ble skutt og drept av en avvist gjest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjøl ble Trones skutt i magen.

Snart sju år seinere har nesten samme scenario funnet sted i Oslo, og Bård Trones blir stille når han hører at den 24 år gamle mannen som ble skutt på Snorre Kompagniet er død.

Sterkt preget

- Jeg har innfunnet meg med at jeg aldri kan kvitte meg med minnene om det som skjedde 15. desember 1991. Jeg løp for å stanse gjerningsmannen da jeg ble skutt rett gjennom magen på kloss hold. Det vil følge meg hele livet, sier Trones.

Han legger til at han psykisk fortsatt er sterkt preget av skuddramaet som utspant seg da. Et synlig spor er det svære arret på magen der kula gikk inn.
Trones hadde hentet hjem VM-seieren i kickboksing bare seks dager før skytetragedien.

- Takket være at jeg var i topp fysisk form da skuddene falt, overlevde jeg og kom meg relativt fort på beina. Etter ett år var jeg på jobb som dørvakt igjen.

De to siste åra har Trones vært daglig leder for Bergen Vaktvesen, Hotell- og Restaurantservice.

Trenes opp

- Vi driver opplæring og kursing av dørvakter og leier dem ut til restauranter og utesteder. Det er svært viktig at dørvakter trenes i å håndtere vanskelige situasjoner både fysisk og verbalt. På den måten kan de ivareta både gjestenes og egen sikkerhet på en best mulig måte.