Minnestund for drept misjonær utsatt til tirsdag

En minnegudstjeneste var planlagt for den drepte misjonæren Jan Kristensen i Kisumu i Kenya søndag, men er nå utsatt til tirsdag.

DØD:Misjonæren Jan Kristensen (73) ble funnet drept i Kisumu i Kenya.
Foto: Arild Reidarsen / NTB scanpix
DØD:Misjonæren Jan Kristensen (73) ble funnet drept i Kisumu i Kenya. Foto: Arild Reidarsen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minnegudstjenesten skal holdes tirsdag morgen i aulaen på Jan's Academy, den store internatskolen som den drepte nordmannen og hans medarbeidere har bygget opp i den kenyanske byen, skriver Varden.

- Vi kommer til å holde en gudstjeneste med hilsninger fra noen av dem som sto Jan nær, forteller pastor Helge Terje Gilbrant til avisa.

Søndag morgen kom Jan Kristensens sønn og flere av hans nærmeste venner og støttespillere fram til Kisumu i Kenya. Kristensen ble kvalt av innbruddstyver torsdag formiddag.

Den drepte 73-åringen har barn og barnebarn i Norge, og var gift med en lokal kvinne i Kisumu.

- Prosjekt Gatebarn er en frittstående hjelpeorganisasjon med utspring i Grenland. I Kenya har vi nærmere 70 lokalt ansatte med Jan Kristensen som leder. I tillegg drev han uavhengig, kristen forkynnelse. Hjemme var han tilknyttet pinsemenigheten Tabernaklet, sier Gyllensten til Dagbladet.

- Vi bygger og driver skoler for foreldreløse og gatebarn. I oktober i fjor åpnet vi en skole med plass til 214 elever, sa Kristensen til lokalavisa Varden i juli i år.

Da var neste prosjekt å få på plass en helseklinikk i Kisumu. Det er den som skal åpnes i neste måned.

I 2000 bygget han Jan's Academy, som ligger ved Victoriasjøen. Jan's Academy tilbyr førskole, grunnskole, videregående skole, college og lærerutdanning for mer enn 500 foreldreløsebarn, ifølge Varden.

Boka «Mitt kenyanske hjem», som ble utgitt for to år siden med Jostein Janøy som forfatter, omhandler Kristensens liv både i Kenya og hjemme i Norge.
(NTB)