MINNEGUDSTJENESTE: I dag klokken 13.00 ble det holdt minnegudstjeneste over savnede Jonas Reiestad i Nærbø kirke. FOTO: PRIVAT
MINNEGUDSTJENESTE: I dag klokken 13.00 ble det holdt minnegudstjeneste over savnede Jonas Reiestad i Nærbø kirke. FOTO: PRIVATVis mer

Minnestund for fiskekamerater

Familie og venner holder minnegudstjenester over de to fiskekameratene Jonas Reiestad (31) og Magnar Haarr (24) som forsvant under fisketur på Grønland for snart tre uker siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||LANGESUND/JÆREN (Dagbladet): Ifølge familie får Dagbladet opplyst at den første minnegudstjenesten ble avholdt klokken 13.00 i dag.

Flere minnestunder Det skjedde i Nærbø kirke og ble holdt for Jonas Reiestad, som hadde sin tilhørighet til det soknet. På torsdag klokken 13.00 holdes en tilsvarende minnegudstjeneste over Magnar Haarr i Varhaug kirke. Jonas og Magnar reiste sammen med Tormod Aniksdal (25) på fisketur til Paradisdalen ved Søndre Strømfjord på Vest-Grønland.

Da de tre jærbuene ikke møtte til avtalt møte med sin guide fredag den 6. august ble folk urolige. I løpet av helga innledet politiet i Kangerlussuaq søk med helikopter etter nordmennene. Etter hvert ble letingen trappet opp og tirsdag 11. ble Tormod Aniksdal funnet omkommet.

Letemannskap Samtidig ble det besluttet å sende frivillige letemannskaper fra Jæren for å ta del i søket etter de to som fremdeles var savnet. Penger ble samlet inn. 14 mann, blant annet far til Magnar, Karl Haarr, reiste. Men allerede etter kort tid ble det klart at videre søk måtte innstille. Det betyr ikke at de to som ble igjen på Grønland er glemt.

Familien til Magnar Haarr har tidligere sagt til Dagbladet at de vil reise en minnestein i Paradisdalen, og en på kirkegården på Varhaug.

MINNEGUDSTJENESTE: På torsdag klokken 13.00 blir det holdt minnegudstjeneste over savnede Magnar Haarr, som forsvant under fisketur på Grønland, FOTO:PRIVAT
MINNEGUDSTJENESTE: På torsdag klokken 13.00 blir det holdt minnegudstjeneste over savnede Magnar Haarr, som forsvant under fisketur på Grønland, FOTO:PRIVAT Vis mer