Minnestund for norske Karoline (28) etter flystyrten i Etiopia

Røde Kors holdt mandag minnestund for Karoline Aadland (28), som er savnet etter flystyrten i Etiopia der 157 mennesker mistet livet.

MINNESTUND: Bernt Gudmund Apeland, generalsekretær i Norges Røde Kors holder minnestund for Karoline Aadland som er savnet etter flystyrten i Etiopia i sine lokaler i Oslo mandag formiddag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
MINNESTUND: Bernt Gudmund Apeland, generalsekretær i Norges Røde Kors holder minnestund for Karoline Aadland som er savnet etter flystyrten i Etiopia i sine lokaler i Oslo mandag formiddag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Røde Kors bekreftet søndag at Aadland fra Bergen er blant de savnede etter at et fly fra Ethiopian Airlines styrtet på vei til Nairobi søndag.

– Det er med stor sorg vi har mottatt denne forferdelig triste nyheten, sier generalsekretær Bernt G. Apeland i Norges Røde Kors.

SAVNET: Røde Kors bekrefter at Karoline Aadland, økonomimedarbeider i internasjonal avdeling i Røde Kors, er blant de savnede etter at et fly fra Ethiopian Airlines styrtet på vei til Nairobi søndag. Foto: Røde Kors / NTB scanpix
SAVNET: Røde Kors bekrefter at Karoline Aadland, økonomimedarbeider i internasjonal avdeling i Røde Kors, er blant de savnede etter at et fly fra Ethiopian Airlines styrtet på vei til Nairobi søndag. Foto: Røde Kors / NTB scanpix Vis mer

Røde Kors har ikke mottatt noen bekreftelse fra flyselskapet eller myndighetene, og Aadland har derfor status som savnet.

– Vi frykter at Karoline Aadland er blant de omkomne, og vi har informert hennes nærmeste om dette. Våre tanker er nå med dem i denne vanskelige tiden, sier Apeland.

28- åringen er økonomiarbeider i internasjonal avdeling i Røde Kors. Da ulykken skjedde var Aadland på jobb i regionen.

Ingen overlevde da Boeing 737-flyet fra Ethiopian Airlines med 149 passasjerer og et mannskap på åtte styrtet mellom Addis Abeba og Kenyas hovedstad.

- Meget omtenksom

Apeland forteller til Dagbladet at Aadland har vært tilknyttet Røde Kors i omtrent ett år. Hun hadde base ved nasjonalkontoret i Oslo, og var i Kenya og Burundi for økonomioppfølging med Røde Kors' partnere i andre foreninger.

Apeland beskriver 28-åringen som en person som var opptatt av å hjelpe andre.

- Den korte tiden hun har jobbet i Røde Kors, så har Karoline vist seg som en meget dedikert, meget engasjert og en meget omtenksom medarbeider, som ofte har gitt uttrykk for at hun har akkurat den jobben hun ønsker seg. Hun var genuint opptatt av å hjelpe andre, sier Apeland, som understreker at hun fortsatt har status som savnet.

MINNES: Røde kors holdt minnestund for Karoline Aadland som er savnet etter flystyrten i Etiopia i sine lokaler i Oslo mandag formiddag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
MINNES: Røde kors holdt minnestund for Karoline Aadland som er savnet etter flystyrten i Etiopia i sine lokaler i Oslo mandag formiddag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Nå er deres hovedfokus å ta vare på familien.

- Vi kommer til å tilby all assistanse de måtte ønske seg. Vi har også sendt en av våre til Addis Abeba for å følge opp på stedet.

Bergens Tidende skriver at Aadland opprinnelig kommer fra Bergen og er utdannet ved Norges Handeshøyskole. Hun er bosatt i Oslo, er gift, men har ingen barn.

Sørgedag

157 personer mistet livet da flyet fra Ethiopian Airlines styrtet få minutter etter avgang søndag morgen.

Det var personer fra til sammen 35 nasjoner på flyet. Flere av dem antas å ha vært på vei til Nairobi for å delta under FNs miljømøte, som skal avholdes til uka.

Nasjonalforsamlingen i Etiopia har bestemt at mandag er nasjonal sørgedag.

SETTES PÅ BAKKEN: Mandag morgen lokal tid melder Ethiopian Airlines på Twitter at de har valgt å sette alle 737 MAX 8-flyene på bakken. Selskapet opplyser at de ikke kjenner årsaken til ulykken, men gjør det som et sikkerhetstiltak. Reporter: Madeleine Liereng. Video: CNN Vis mer