Minnestund på Rena for omkommet soldat

19 år gamle Christina Rødstøl fra Ski i Akershus omkom i ulykken i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||

 Den var den 19 år gamle Christina Rødstøl fra Ski i Akershus som omkom i en ulykke ved Rena leir tirsdag ettermiddag.

Hun ble pårygget av et pansret personellkjøretøy i Rødsmoen øvingsfelt. Livreddende førstehjelp ble iverksatt umiddelbart, men livet sto ikke til å redde.

På Rødsmoen ble det onsdag formiddag klokken 1130 avholdt en minnestund for ingeniørbataljonen fra Skjold i Nord-Norge som soldaten tilhørte, skriver Forsvaret i en pressemelding.

- Alt som kunne gjøres ble gjort

I går orienterte Forsvaret om omstendighetene rundt ulykken. De sa at alt som kunne gjøres for å redde kvinnen, ble gjort.

- En lege fra leiren var raskt på stedet og luftambulanse ble tilkalt. Men livet sto ikke til å redde, og hun ble erklært død rundt en halvtime etter hendelsen, sa Dag Stølan, statsoberst og nestkommanderende i Forsvarets brigade nord.

I går kveld fikk Christinas kompani krisehjelp etter ulykken.

- Dette er en meget trist dag. Vi vet at det etterlates en familie i sorg etter dette, og våre tanker går til dem. Vi vil sørge for at de ivaretas på best mulig måte, sa Stølen på pressekonferansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer