Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minnestund på Rena for omkommet soldat

19 år gamle Christina Rødstøl fra Ski i Akershus omkom i ulykken i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

 Den var den 19 år gamle Christina Rødstøl fra Ski i Akershus som omkom i en ulykke ved Rena leir tirsdag ettermiddag.

Hun ble pårygget av et pansret personellkjøretøy i Rødsmoen øvingsfelt. Livreddende førstehjelp ble iverksatt umiddelbart, men livet sto ikke til å redde.

På Rødsmoen ble det onsdag formiddag klokken 1130 avholdt en minnestund for ingeniørbataljonen fra Skjold i Nord-Norge som soldaten tilhørte, skriver Forsvaret i en pressemelding.


- Alt som kunne gjøres ble gjort

I går orienterte Forsvaret om omstendighetene rundt ulykken. De sa at alt som kunne gjøres for å redde kvinnen, ble gjort.

- En lege fra leiren var raskt på stedet og luftambulanse ble tilkalt. Men livet sto ikke til å redde, og hun ble erklært død rundt en halvtime etter hendelsen, sa Dag Stølan, statsoberst og nestkommanderende i Forsvarets brigade nord.

I går kveld fikk Christinas kompani krisehjelp etter ulykken.

- Dette er en meget trist dag. Vi vet at det etterlates en familie i sorg etter dette, og våre tanker går til dem. Vi vil sørge for at de ivaretas på best mulig måte, sa Stølen på pressekonferansen.

OMKOM: Soldaten Christina Rødstøl omkom under en øvelse på Rena i går ettermiddag. Foto: PRIVAT/FORSVARET
OMKOM: Soldaten Christina Rødstøl omkom under en øvelse på Rena i går ettermiddag. Foto: PRIVAT/FORSVARET Vis mer

Hærens kommunikasjonsjef, Vegar Gystad, opplyste i går at soldaten tjenestegjorde for Ingeniørbataljonen på Skjold i Troms, men deltok i en øvelse på Rena.

Ulykkeskommisjon opprettes

Politiet gjorde tirsdag ettermiddag undersøkelser på øvingsområdet Rødsmoen.

- Vi har gjort noen foreløpige undersøkelser og sperret av området. Politiet, Forsvaret og Arbeidstilsynet vil sammen etterforske ulykken fra onsdag, sa operasjonsleder Trond Ola Berg i Hedmark politidistrikt til NTB i går.

Forsvaret har nedsatt en egen undersøkelseskommisjon til etterforskningen.

- Vi tar sikkerhet svært alvorlig, men det er dessverre slik at mye av aktiviteten i Forsvaret er forbundet med en viss risiko. Om denne hendelsen vil påvirke vår aktivitet på sikt gjenstår å se. Vi avventer om undersøkelsene viser at det er ting som kan gjøres annerledes sikkerhetsmessig under gjennomføringen av slike øvelser, uttalte oberst Stølan under pressekonferansen.


MEDSOLDATENE SØRGER: Under minnestunden i dag.Foto: forsvaret
MEDSOLDATENE SØRGER: Under minnestunden i dag.Foto: forsvaret Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling