<strong> MINNESTUND SKJÆRTORSDAG:</strong>  Ordfører Guttorm Nergård i Berg kommune går inn i kirken på Skaland sammen med andre lokale kjente for en lukket minnestund torsdag formiddag. Tre menn i 30-årene fra Skaland er trolig omkommet i et snøskred som gikk da de var på skutertur i Tromdalen på Senja tirsdag. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix.
MINNESTUND SKJÆRTORSDAG: Ordfører Guttorm Nergård i Berg kommune går inn i kirken på Skaland sammen med andre lokale kjente for en lukket minnestund torsdag formiddag. Tre menn i 30-årene fra Skaland er trolig omkommet i et snøskred som gikk da de var på skutertur i Tromdalen på Senja tirsdag. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix. Vis mer

Minnestund på Senja for Børge, Anders og Robert

For farlig å leite etter savnede snøskuterkjørere i dag også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I dag samlet folk seg til minenstund i Berg kirke i Skaland på Senja.

Fortsatt er det for utrygt å leite etter de tre savnede, som trolig ble tatt av skred i Tromdalen tirsdag.

Minnestunden var lukket, og lokalbefolkningen hadde følge av ordfører Guttorm Nergård i Berg kommune da de samlet seg for å minnes de savnede Børge Gundersen (36) og brødrene Anders (31) og Robert Werner Mortensen (39).

Alle tre er fra kommunen.

To skred Tirsdag la de tre ut på snøskutere fra ei hytte ved 11-12-tiden. Politiet tror skredet gikk noen timer før de fikk melding ved 16.30-tiden. De tror de tre mennene ble tatt av to skred som gikk med noe mellomrom i området. En hjelm og en skutter er funnet, men ingen av de antatt omkomne.

Politiet mener fremdeles det er for utrygt å sende redningsmannskaper inn til skredområdet i Tromdalen på Senja.

- På grunn av skredfaren og værforholdene blir det ingen søk i dag. Vi tar en ny vurdering fredag, sier operasjonsleder Gaute Hoff i Troms politidistrikt til NRK.

Skredeksperter sier det må slutte å blåse og snø og være god sikt før letearbeidet kan fortsette.

(NTB).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer