DREPT: Claes Joachim Olsson (22) har tjenestegjort i Forsvaret siden 2007. I dag tidlig omkom han da bilen han satt i traff en veibombe i Ghowrmach-distriktet i Afghanistan. Foto: FORSVARET
DREPT: Claes Joachim Olsson (22) har tjenestegjort i Forsvaret siden 2007. I dag tidlig omkom han da bilen han satt i traff en veibombe i Ghowrmach-distriktet i Afghanistan. Foto: FORSVARETVis mer

- Minnestunden blir en ekstrem situasjon

Det sier presten som skal lede minnestund for den drepte soldaten Claes Joachim Olsson (22).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| GRESSVIK (Dagbladet.no) I kveld vil venner og familie av Claes Joachim Olsson samle seg i Gressvik kirke i Fredrikstad for å minnes soldaten som bare fikk bli 22 år gammel.

Han ble drept da en bilbombe gikk av i går mens han tjenestegjorde i Afghanistan.

- For meg blir det en ekstrem situasjon å skulle holde minnestund for en 22-åring som er blitt drept under sånne omstendigheter, sier Lars Tangedal, som er prest i Onsøy og Gressvik.

Samfunnet i sorgHele det lille samfunnet på Gressvik er i sorg etter det som har skjedd, forteller presten. Det var her Claes Joachim bodde når han ikke var i Afghanistan og det er her hans nærmeste familie kommer fra.

- Det er helt uvirkelig. Vi hadde regelmessig kontakt med ham. Senest nå på fredag, sa en nær venn av Claes Joachim til Fredrikstads Blad i går.

- Når et ungt menneske dør, er det en stor omgangskrets som rammes. Sorgen kan komme brått på og kan være vanskelig å takle for de unge som kanskje er uerfarne med sorgarbeid. Derfor er det viktig å komme sammen, sier prest Lars Tangedal.

- En katastrofe for familienUnder minnestunden som starter klokken 19 i kveld, vil han si noen ord om 22-åringen og om hans tid som soldat i Afghanistan.

- Et uventet dødsfall som dette er en katastrofe for familien som er rammet, sier presten.

Da Dagbladet besøkte kirken i dag, var han tilstede og gjorde noen forberedelser.

SKAL TENNE LYS: Prest Lars Tangedal forteller at det vil bli muligheter for å funne lys for den drepte soldaten Claes Joachim Olsson i Gressvik kirke i kveld. FOTO: JON TERJE PEDERSEN
SKAL TENNE LYS: Prest Lars Tangedal forteller at det vil bli muligheter for å funne lys for den drepte soldaten Claes Joachim Olsson i Gressvik kirke i kveld. FOTO: JON TERJE PEDERSEN Vis mer

- Det vil bli satt opp et bilde av Claes Joachim framme i kirken hvor de som vil kan tenne lys. Vi vil også benytte oss av lysgloben hvor lys vil bli tent for ham, sier Tangedal.

- Dypt tragiskOrdfører i Fredrikstad, Eva Kristin Andersen, fikk beskjeden om dødsfallet fra Forsvaret i går.

- Dette er dypt tragisk. For meg blir det veldig nært når noen fra vår by rammes av en bombe i Afghanistan. Tankene går til familie og venner, sier Andersen.Hun forteller at familien blir tatt hånd om av både folk fra Forsvaret og fra kommunen.

- Claes Joackim har en søster som går på skole her i Fredrikstad. Vi har kontaktet hennes lærer slik at søsteren blir ivaretatt i forhold til å håndtere dette, sier Andersen.

Den femte drepteKommunikasjonsdirektør i Forsvarets Operative Hovedkvarter (FOH), Erling Bø, vil ikke si noe om denne saken.

- Av hensyn til familien har jeg ingenting å si, sier Bø til Dagbladet.

Claes Joachim Olsson er den femte soldaten som mister livet under tjenestegjøring i Afghanistan. (Se faktaboks)