Minnet de 13 ofrene etter helikopterulykken: - De var blant våre fremste

Familie, venner og kolleger var samlet til minnestund i Håkonshallen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) lyste fred over minnet til de 13 som omkom i helikopterulykken ved Turøy under en minnestund i Håkonshallen i Bergen mandag.

- Føles tungt - Det føles så uendelig tungt når det går galt, når liv går tapt. I vårt lille land blir det så veldig nært, sa en beveget Solvik-Olsen under minnestunden i Håkonshallen mandag ettermiddag.

- Nå står 13 stoler tomme, i hus og på jobb. Samtaler som aldri helt ble avsluttet. Drømmer som aldri ble helt avsluttet, drømmer som aldri ble realisert. Vi føler nå på hvor meningsløst og urettferdig det oppleves, sa Solvik-Olsen.

Han fortalte at hans mor ble begravet samme dag som ulykken skjedde.

- Til familie og venner. Jeg føler smerten deres så inderlig, sa statsråden.

Han takket alle redningsmannskaper og andre som deltok og forsøkte å redde liv.

- Det er ingen lett jobb dere har, sa Solvik-Olsen.

- Blant de fremste - De 13 som omkom i helikopterulykken på vei hjem fra jobb i Nordsjøen 29. april var blant våre fremste, sa Statoils konsernsjef Eldar Sætre under en minnestund i Bergen.

Familie, venner og kolleger var samlet til minnestund i Håkonshallen mandag ettermiddag.

- Vi er her for å minne og ære de som mistet livet i heliulykken 29. april.

Familiene som er med oss her skal vite at de ikke er alene. Vi er her for å dele sorgen, for å minnes de vi savner og for å hedre den jobben de gjorde på vegne av en hel industri og en hel nasjon, sa Sætre.

Statoil-sjefen slo fast at ofrene i ulykken var en del av vår tids pionerer i en industri der verdiene ikke kommer av seg selv, men hver dag må skapes av de menneskene som holder driften i gang.

- De 13 var blant våre fremste. Savnet er stort. Vår takknemlighet er dyp, sa Sætre. Statoil-sjefen takket også redningsmannskaper og alle andre som har stilt opp i en vanskelig tid.

(NTB)