Minnet Joseph bak politimur

400 mennesker deltok i går i en minnestund for seksåringen Joseph Abdulla som ble mishandlet og drept av nynazister for tre år siden. Bevæpnet politi var utplassert rundt kirken i Sebnitz.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Relaterte artikler

Politiring rundt familien

Torturert og drept av nazigjeng

- Vi ber om rettferdighet og at sannheten må seire, uttalte presten Klaus Kaden under minnestunden. Til stede i Peter og Paul-kirken i Sebnitz var også Sachsens statsminister Kurt Biedenkopf og hans kone. De tente lys til minne om Joseph.

Bevæpnet politi sto vakt rundt kirken for å beskytte dem som deltok i minnestunden. Foreldrene til Joseph har mottatt drapstrusler etter at de har stått fram i mediene om saken.

Sjokkert land

Joseph ble mishandlet på det groveste og drept av en gjeng på 50 nynazister for tre år siden. Josephs far er fra Irak mens moren er tysk. Til tross for at flere hundre mennesker var vitne til ugjerningen som fant sted ved byens svømmebasseng, ble saken aldri etterforsket som drapssak.

Historien om det grusomme drapet har sjokkert hele Tyskland.

- Hvis dette virkelig er sant, vil det være en av de mest heslige forbrytelsene i Tyskland på lenge, sa forbundskansler Gerhard Schröder lørdag.

I dag skal Schröder møter Josephs mor, Renate Kantelberg-Abdulla.

Etterforskning

Tre personer som bare er kjent ved fornavn, Maik H. (20), Sandro R. (25) og Ute Sch. (21), er arrestert mistenkt for mord. Etterforskerne sa i går at de ikke har funnet bevis som knytter disse tre til nynazistiske miljøer.

<B>SPENT:</B>Bevæpna politi sto vakt utenfor Peter og Paul-kirekn i Sebnitz da seksåringen Joseph ble minnet i går. Situasjonen i Sebnitz er spent etter avsløringen e om at Joseph ble drept foran hundrevis av vitner.