- Minnet om et statskupp

Politidemonstrasjonen helt uakseptabel, mener Lars Sponheim.

UAKSEPTABELT:  Disse bildene fra politidemonstrasjonen i forrige uke ga Lars Sponheim assosiasjoner til et statskupp. Foto: Foto: Henning Lillegård/Dagbladet
UAKSEPTABELT: Disse bildene fra politidemonstrasjonen i forrige uke ga Lars Sponheim assosiasjoner til et statskupp. Foto: Foto: Henning Lillegård/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Venstre-leder Lars Sponheim sier at han fikk assosiasjoner til statskupp da uniformert politi demonstrerte utenfor Stortinget i forrige uke.

4.000 politifolk demonstrerte foran Stortinget. Venstre-leder Lars Sponheim kritiserer Politiforbundets leder Arne Johannessen for å la politifolkene stille i uniform, og han kommer samtidig med kritikk av justisminister Knut Storberget (Ap). Storberget har ansvaret for at konflikten er kommet så langt, mener Sponheim.

Men demonstrasjonen er det som opprører Venstre-lederen mest.

- Å sette uniformsbrystet i det volumet opp mot parlamentet, er en symbolbruk som er helt uakseptabel. Politiet i uniform symboliserer den lovlige voldsmakten i Norge. Og her liner de opp mot parlamentet. Dette er ikke en hvilken som helst offentlig bygning. Dette er parlamentet, den lovgivende og folkevalgte forsamlingen, sier Sponheim til VG.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer