Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minoriteter i flertall ved 54 Oslo-skoler

16 av grunnskolene er nesten rene minoritetsskoler.

Foto Heiko Junge / SCANPIX .
Foto Heiko Junge / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elever med norsk som morsmål er i mindretall ved 54 av 125 grunnskoler i Oslo, viser tall fra Oslo kommune. Oslo-skolen har i dag en andel minoritetsspråklige elever på 40,7 prosent.

Alle skolene der elever med norsk som morsmål er i mindretall, ligger på østkanten av Oslo.

Oslo har 56.500 elever i grunnskolen. 23.000 barn tilhører språklige minoriteter og 62 prosent av disse elevene får særskilt norskopplæring, viser oversikten fra Utdanningsetaten i Oslo kommune

Andelen minoritetsspråklige elever har økt svakt sammenlignet med forrige skoleår da andelen var 40,6 prosent.

16 av grunnskolene i Oslo er nesten rene minoritetsskoler med over 80 prosent minoritetsspråklige elever. Tallene fra kommunen viser ellers at det er en tendens til at andelen minoriteter faller på vestkantskolene, mens den øker på østkantskolene. Ni skoler har mer enn 90 prosent elever med norsk som morsmål, alle disse ligger på vestkanten eller Nordstrand.

Utdanningsetaten definerer en minoritetsspråklig elev som en elev med et annet morsmål enn norsk og samisk. Kilden for Oslo-skolens opplysninger om elevenes morsmål er foreldrenes egne opplysninger på skolenes innskrivingsskjema.

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!