Minoriteter sliter mest med spilleavhengighet

Særlig for innvandrere som er dårlig integrert, kan spilleproblemer få store konsekvenser

SPILLEAUTOMATER: En rapport fra Blå Kors slår fast at minoriteter i Norge sliter mest med spilleavhengighet.

Foto: Oddmund Lunde/Dagbladet
SPILLEAUTOMATER: En rapport fra Blå Kors slår fast at minoriteter i Norge sliter mest med spilleavhengighet. Foto: Oddmund Lunde/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- For mange er det å tilpasse seg den norske kulturen både stressende og belastende. De som ikke lykkes med dette, blir lettere spilleavhengig, sier sosiolog Silje Hirsch til Vårt Land. Hun er prosjektleder for rapporten fra Blå Kors.

I rapporten forteller minoritetsmiljøene om lang saksbehandlingstid for opphold og familiegjenforening, og vanskeligheter med å få jobb. Mange av de spurte mener at å gjøre det enklere for innvandrere å klare seg i Norge, ville forhindre at mange blir spilleavhengig.

En undersøkelse utført av SINTEF i 2008 viste at 0,7 prosent av de som er født i Norge, har et spilleproblem. Blant personer født i et ikke-vestlig land er tallet 4,7 prosent, mens blant personer født i et annet vestlig land enn Norge er tallet 2,4 prosent.

Hirsch understreker at det er livssituasjonen til de med minoritetsbakgrunn mer enn kulturen deres som gjør dem mer sårbare.

- Mange forteller at deres første møte med spilleautomater er i Norge. Derfor har de lite kunnskap om dette. Mange vet ikke at det finnes hjelp å få, sier hun.

Særlig for innvandrere som er dårlig integrert, kan spilleproblemer få store konsekvenser. Mange mister kontakten med familien sin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer