Minoriteter sliter mest med spilleavhengighet

Særlig for innvandrere som er dårlig integrert, kan spilleproblemer få store konsekvenser

SPILLEAUTOMATER: En rapport fra Blå Kors slår fast at minoriteter i Norge sliter mest med spilleavhengighet.

Foto: Oddmund Lunde/Dagbladet
SPILLEAUTOMATER: En rapport fra Blå Kors slår fast at minoriteter i Norge sliter mest med spilleavhengighet. Foto: Oddmund Lunde/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- For mange er det å tilpasse seg den norske kulturen både stressende og belastende. De som ikke lykkes med dette, blir lettere spilleavhengig, sier sosiolog Silje Hirsch til Vårt Land. Hun er prosjektleder for rapporten fra Blå Kors.

I rapporten forteller minoritetsmiljøene om lang saksbehandlingstid for opphold og familiegjenforening, og vanskeligheter med å få jobb. Mange av de spurte mener at å gjøre det enklere for innvandrere å klare seg i Norge, ville forhindre at mange blir spilleavhengig.

En undersøkelse utført av SINTEF i 2008 viste at 0,7 prosent av de som er født i Norge, har et spilleproblem. Blant personer født i et ikke-vestlig land er tallet 4,7 prosent, mens blant personer født i et annet vestlig land enn Norge er tallet 2,4 prosent.

Hirsch understreker at det er livssituasjonen til de med minoritetsbakgrunn mer enn kulturen deres som gjør dem mer sårbare.

- Mange forteller at deres første møte med spilleautomater er i Norge. Derfor har de lite kunnskap om dette. Mange vet ikke at det finnes hjelp å få, sier hun.

Særlig for innvandrere som er dårlig integrert, kan spilleproblemer få store konsekvenser. Mange mister kontakten med familien sin.

- Vi ser en større grad av isolasjon og skam, spesielt for dem fra muslimske miljøer. Koranen forbyr å spille om penger, sier Hirsch.

Ifølge rapporten er det spilleautomatene i bingohallene som gjør mest skade, fulgt av poker, spill fra Norsk Tipping og nettspill.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer