Minoritetskvinner hudfletter norske feminister

- Naive, feige, konfliktsky og navlebeskuende egoister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norske feminister er naive, feige, konfliktsky og navlebeskuende egoister, mener profilerte minoritetskvinner.

Minoritetskvinner mener norske feminister har sviktet dem i kampen for de samme rettighetene som er hvite norske kvinner forunt, skriver Dagsavisen.

Ifølge Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDI) kommer minoritetskvinner svært dårlig ut både i arbeidslivet og på lønnsstatistikken. I tillegg blir minoritetskvinner kjønnslemlestet og utsatt for tvangsekteskap.

- Feministene snakker bare om dette når noen blir drept, kidnappet eller tvangsgiftet. Ellers er det stille. Det er en hån mot ofrene at den norske kvinnebevegelsen unnlater å støtte disse kvinnene, og det gjør meg mektig provosert, sier stortingsrepresentant Saera Khan (Ap).

Hun mener mange feminister ikke tør å ta opp problemene av frykt for å ikke være politisk korrekte.

- Resultatet er at de stilltiende har akseptert at minoritetskvinners grunnleggende rettigheter er blitt krenket. De har sviktet kvinnene og de har sviktet barna, sier Khan.- Stakkarsliggjøring Norsk-somaliske Saynab Mohamud som ble landskjent for sin kamp mot kjønnslemlestelse, er skuffet over at hun aldri fikk støtte fra de norske feministene da hun sto fram i kampen mot de grusomme overgrepene.

Kjønnsforsker Anja Bredal ved Senter for kvinne- og kjønnsforskning ved Universitetet i Oslo sier at det fortsatt er for mye stakkarsliggjøring av minoritetskvinnene, framfor å støtte dem som likeverdige feminister.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer