Minoritetsspråklige i flertall ved 51 Oslo-skoler

Elever med norsk som morsmål er i mindretall ved 51 av 124 grunnskoler i Oslo.

MINIORITETSSPRÅKLIGE I FLERTALL:  Elever med norsk som morsmål er i mindretall ved 51 av 124 grunnskoler i Oslo, viser ferske tall fra Oslo kommune. Her representert ved Gamlebyen skole.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
MINIORITETSSPRÅKLIGE I FLERTALL: Elever med norsk som morsmål er i mindretall ved 51 av 124 grunnskoler i Oslo, viser ferske tall fra Oslo kommune. Her representert ved Gamlebyen skole. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Elever med norsk som morsmål er i mindretall ved 51 av 124 grunnskoler i Oslo, viser ferske tall fra Oslo kommune.

Alle skolene der elever med norsk som morsmål er i mindretall, ligger på østkanten av Oslo.

Andelen minoritetsspråklige elever har økt svakt sammenlignet med forrige skoleår. I skoleåret 2009/2010 var andelen minoritetsspråklige elever i Oslo-skolen 39,6 prosent. Dette skoleåret ligger andelen på 39,8 prosent, viser tallene fra kommunen. Oslo har til sammen 54.344 elever i grunnskolen. 21.626 av barna tilhører språklige minoriteter. Omkring 63 prosent av minoritetselevene får særskilt norskopplæring.

Seks av skolene har over 90 prosent minoritetsspråklige elever, mens seks skoler har mer enn 90 prosent elever med norsk som morsmål.

- Utdanningsetaten definerer en minoritetsspråklig elev som en elev med et annet morsmål enn norsk og samisk, får NTB opplyst ved Oslo kommunes Utdanningsetat.

Kilden for opplysningene om morsmål er foreldrenes egne opplysninger på skolenes innskrivingsskjema, ifølge et brev skolebyråd Torger Ødegaard sendte til Kultur- og utdanningskomiteen i Oslo kommune i 2006. (NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer