Minst 10 døde i togkrasj

Passasjertog og godstog traff front mot front i Los Angeles.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et lokalt pendlertog krasjet i natt norsk tid med et godstog i bydelen Chatsworth i Los Angeles, California. Ulykken, som kom midt i millionbyens fredagsrush, har så langt kostet ti minst menneskeliv. De to togene skal ha truffet hverandre front mot front.

- Jeg så inn i den fremste vogna og det var et ubeskrivelig syn, sier et øyenvitne til tv-kanalen KTLA, som du kan følge live på KTLAs nettsider.

Mellom 50 og 60 er skadde og for mange er situasjonen kritisk. Myndighetene forventer at antallet skadde og døde øker. Den fremste vogna ble slengt utover jernbanesporet i smellen.  Det er vanskelig å hente ut sårede.

Redningsmannskaper som leter etter mulige innganger er samlet på toppen av den fremste vognen, som ligger slengt over på siden ved siden av jernbanesporet.

Borgermester i Los Angeles, Antonio Villaraigosa, sa få timer etter ulykken at tallet på døde var ti, men at det trolig vil komme opp i minst 15.

- Dette er trolig den verste togulykken i California på veldig lang tid, la han til.

Førstebetjent ved Los Angeles-politiet opplyste at tallet på døde fort kan nå 20.

Brann

Foto: Stewart Cook/ REUTERS
Foto: Stewart Cook/ REUTERS Vis mer

En rekke vogner sporet av i kollisjonen og det skal også ha begynt å brenne under en av de ødelagte vognene.

Talsmann for Metrolink, selskapet som eier pendlertoget, sier at det ikke finnes noen nøyaktig oversikt over hvor mange passasjerer som befant seg om bord, men at tallet på passasjerer vanligvis er rundt 350.

Folk i sjokk

Passasjertoget hadde tre vogner. Flere containere fra godstoget ligger også spredd utover toglinja. Da redningsmannskaper kom fram satt sårede i sjokk på begge sider av vognene.

Brannmannskaper jobber i flere timer etter ulykken med å få passasjerer ut av pendlertoget, som skjedde i rundt 00.30 norsk tid.

Julio Pedraza som arbeider like ved ulykkesstedet sier at han hørte et enormt smell.

- Det var en fryktelig lyd. Det hørtes ut som en bombe, sier Pedraza og forteller at han så at passasjerene begynte å ta seg ut av vraket og at han og andre hjalp til i redningsarbeidet, skriver NTB.

- Passasjerene gråt og ropte om hjelp, sier han.

En passasjer som satt i pendlertoget beskrev opplevelsen slik overfor TV-kanalen KNBC:

- Plutselig satt lå jeg i fanget til vennen min. Det skjedde så fort og så voldsomt, sa mannen som også var innblandet i ulykken i 2005.

OMKOMMET: En omkommet hentes ut fra togvraket i Los Angeles.