Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 10 drept i harde kamper i somalisk havn

Rivaliserende islamistgrupper braket sammen. Over 50 skal være skadet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Minst ti personer er drept i kamper mellom rivaliserende islamistgrupper om kontrollen over havnebyen Kismayo i Somalia, opplyser humanitære kilder.

Al-Qaida-inspirerte Al Shebaab og rivaliserende Hezb al-Islam kjempet torsdag mot hverandre om kontrollen over havna. Shebaab-gruppen skal ha innledet en offensiv mot den rivaliserende gruppen, noe som førte til harde kamper.


Minst ti personer er blitt drept, mens det meldes om over 50 skadde.


Byen ligger rundt 300 kilometer sør for hovedstaden Mogadishu. Regjeringsstyrker mistet kontroll over byen i august og den har siden vært en islamistisk bastion.


De to gruppene som nå kjemper mot hverandre har samarbeidet, men de siste ukene er det blitt stadig større gnisninger mellom dem. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling