Minst 10 skadd etter vulkanutbrudd i Japan

Én soldat skal være omkommet.

VULAKNUTBRUDD: Bildet viser at infrastruktur er rammet av utbruddet fra Kusatsu Shirane-vulkanen i Japan. Foto: NTB scanpix
VULAKNUTBRUDD: Bildet viser at infrastruktur er rammet av utbruddet fra Kusatsu Shirane-vulkanen i Japan. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den japanske meteorologinstituttet melder at det har vært et vulkanutbrudd fra Kusatsu Shirane i sentrale Japan.

Ifølge instituttet skal minst 10 personer være skadd, skriver Japan Times. Ifølge nyhetsbyrået AP skal minst én være savnet.

De skadde skal ha oppholdt seg i skibakken og skihotellet som ligger ikke langt fra vulkanen. Vulkanen skal ha utløst et snøskred.

​Noen av de skadde skal ha blitt truffet av flygende steiner som ble slengt ut fra vulkanen, mens andre ble skadd da vindusrutene på en taubane ble knust av vulkansteiner.

Seks soldater drev skitrening i anlegget da utbruddet utløste et snøras, og en av dem omkom. De fem andre ble skadd, opplyser en talsmann for forsvarsdepartementet i Japan, skriver NTB.

Det var tidligere meldt om 25 skadde, men antallet er nå justert ned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer