Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 100 drept i Afghanistan

De hardeste kampene i Afghanistan på fem år. Taliban lover blodbad når NATO-styrkene øker i størrelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De hardeste sammenstøtene skjedde i provinsen Helmand, der 13 afghanske politifolk og 40 opprørere fra Taliban måtte bøte med livet, ifølge afghanske myndigheter. Dette er de blodigste døgnene i Afghanistan siden Taliban mista kontrollen i 2001.

Taliban har tidligere truet med å slå til mot de internasjonale styrkene, og har varslet «en flom av blod»

- Det er ikke norsk personell i Sør-Afghanistan. Våre styrker er hovedsakelig i Nord-Afghanistan og Kabul, opplyser presseoffiser ved Fellesoperativt hovedkvarter, Thom Knustad, til NTB.

I Kandahar skal minst 25 mennesker har mistet livet i kamper mellom internasjonale styrker og Taliban-geriljaen, ifølge BBC. Samtidig mistet en sivilist livet i en sjølmordsaksjon i Ghazni da en en mann sprengte seg sjøl i lufta idet en militærkonvoi fra USA passerte.

Så langt i år har det vært flere sjølmordsaksjoner i Afghanistan enn i hele fjor, melder BBC.

Taliban trapper opp kampen mot utenlandske og afghanske styrker som en protest mot at den internasjonale tilstedeværelsen øker. Den NATO-leda styrken Isaf, International Security Assistance Force, skal øke i antall militært personell fra 9 000 til 21 000 innen november i år. Isaf er tilstede for å skape stabilitet og hjelpe de afghanske myndighetene med å bygge opp igjen landet.

- Sjøl om amerikanerne har gjort en glimrende jobb her nede er Helmand, Kandahar og andre områder i sør i realiteten ut av vår kontroll, sa NATOs talsmann, Mark Laity, til BBC.

SJØLMORDSBOMBER: Det er kun rykende vrakrester igjen etter at en sjølmordsaksjon i Herat, Afghanistan. SCANPIX
SJØLMORDSBOMBER: Det er kun rykende vrakrester igjen etter at en sjølmordsaksjon i Herat, Afghanistan. SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling