Minst 100 fryktes omkommet i Mexico

Mexicos president Ernesto Zedillo gir ordre til full etterforskning etter at minst 56 mennesker omkom og flere hundre ble skadd ved to eksplosjoner i går. Myndighetene frykter at dødstallet vi stige til over 100.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De voldsomme eksplosjonene skjedde nær en travel markedsplass i industribyen Celaya, 240 kilometers vei nordvest for hovedstaden Mexico by. Byen har en halv million innbyggere.

Den første eksplosjonen skjedde i et varelager med fyrverkeri, som trolig var lagret på en ulovlig måte. Nabolaget var fullt av familier som brukte søndagsformiddagen på markedene.

Kort tid kom et nytt og kraftigere smell, nå i en gasstank i en restaurant som ble antent av flammer fra den første eksplosjonen.

I morges var 56 mennesker funnet døde og 348 var kommet til skade, ifølge lokale myndigheter. 80 av de skadde var fremdeles på sukehus, mens resten hadde lettere skader. Men redningsledelsen tror at mange er begravd i en sammenrast bygning, og frykter at tallet på omkomne kan passere 100.

(NTB-AFP-DPA)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer