Minst 1000 europeere savnet etter jordskjelvet i Nepal

Flertallet er turister i områdene Langtang og Lukla.

Redningsmannskaper jobber på spreng med å lokalisere mennesker som ligger begravd i ruinene. Dette bildet er tatt i byen Sako, et stykke utenfor Katmandu, hvor mannskapene lokaliserte en død jente i ruinene av familiens hus. 
 Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
Redningsmannskaper jobber på spreng med å lokalisere mennesker som ligger begravd i ruinene. Dette bildet er tatt i byen Sako, et stykke utenfor Katmandu, hvor mannskapene lokaliserte en død jente i ruinene av familiens hus. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst 1000 EU-borgere er fortsatt savnet etter jordskjelvet i Nepal, opplyser EUs delegasjon i Katmandu, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Flertallet av dem som ikke er gjort rede for, er turister i områdene Langtang og Lukla.

- Vi vet ikke hvor de er eller kan være, sier EUs ambassadør til Nepal, Rensje Teerink.

Dødstallet etter jordskjelvet i Nepal er nå oppe i 6204, meldte nepalske myndigheter fredag morgen. Ytterligere 13.932 mennesker er skadd etter det massive skjelvet.

I tillegg har over 100 mennesker mistet livet i nabolandene India og Kina i skjelvet som målte 7,8 på richters skala.

FNs organisasjon for samordning av nødhjelp, OCHA, sier at 130.000 hus har rast sammen under jordskjelvet og etterskjelvene, og at ytterligere 85.000 har skader.

Finansminister Ram Sharan Mahat anslår at Nepal trenger 15 milliarder kroner til å gjenoppbygge hus, sykehus, skoler, regjeringskontorer og historiske bygninger etter jordskjelvet.

- Det er et foreløpig anslag, og det vil ta tid å gå gjennom skadeomfanget og beregne kostnadene, sier han til Reuters.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.