Minst 100.000 demonstrerer mot Milosevic

Mer enn 100.000 mennesker samlet seg utenfor den jugoslaviske parlamentsbygningen i hovedstaden Beograd i en protestdemonstrasjon mot president Slobodan Milosevic i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stadig nye mennesker kom strømmende til i løpet av kvelden, og ifølge enkelte anslag var oppslutningen i ferd med å nå 150.000. Demonstrasjonen var den største i sitt slag siden de store demonstrasjonene mot Milosevic i 1996.

I et forsøk på å bremse oppslutningen om demonstrasjonene har serbiske myndigheter de siste dagene gjennomført en rekke tiltak. Planlagte valg er blitt lovet skutt frem i tid, tidspunktet for trekning i det statlige lotteriet er endret og pensjoner som har vært forsinket siden april er blitt utbetalt.

Ikke hindret

Men ifølge opposisjonstalsmenn gjorde serbisk politi i dag ingen forsøk på å hindre bussene som brakte demonstranter fra andre byer i landet inn til hovedstaden. Det var heller ikke mye synlig politi på plassen utenfor parlamentsbygningen. Men innendørs sto en stor politistyrke klar.

Kort tid etter at demonstrasjonen begynte, ble en tåregassgranat kastet inn i mengden. En demonstrant ble brakt til sykehus etter hendelsen, ifølge øyenvitner, men appellene fra de forskjellige opposisjonslederne ble ikke avbrutt.

(NTB-Reuter-AFP)

FOLKEMENGDE: Opptil 150.000 mennesker deltar i demonstrasjonen.
MOT MILOSEVIC: Demonstrantene krevde Milosevic' avgang.