Minst 105 drept i bombeeksplosjon i Irak

I selvmordsaksjoner som i løpet av timer rammet tre sjiamuslimske landsbyer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Minst 105 mennesker er drept og 250 er såret etter selvmordsaksjoner som i løpet av noen timer rammet tre sjiamuslimske landsbyer i Irak.

Minst 105 mennesker ble drept i en voldsom bombeeksplosjon på en markedsplass i landsbyen Emerli som ligger i nærheten av byen Tuz Khurmato, nord for hovedstaden Bagdad.

-105 irakere har mistet livet og fem er savnet. Det er mer enn 250 sårede, sier oberstløytnant Saman Hamid.

Eksplosjonen lørdag morgen fikk flere bolighus og butikker til å rase sammen rundt markedet, hvor mange mennesker var ute for å handle.

- Noen av husene raste sammen over folk, og flere kan være fanget inni dem, sier en politioffiser til nyhetsbyrået AFP.
Sjiamuslimer
En lege på et sykehus i området sier de har tatt imot over hundre sårede.

Innbyggerne i Emerli tilhører minoriteten sjiamuslimske turkmenere. Kvelden før eksplosjonen på markedsplassen sprengte to selvmordsbombere seg selv i lufta i de sjiamuslimske landsbyene Ahmad Marif og Zargosh, begge i Diyala-provinsen nordøst for Bagdad.

Her ble henholdsvis 26 og 22 mennesker drept, ifølge lokale myndigheter.


Opptrapping
De tre angrepene kan være et tegn på at ekstreme sunnimuslimske grupper har begynt å trappe opp sine terroraksjoner utenfor Bagdad-området.

De amerikanske styrkene i Irak opplyste lørdag at seks av deres soldater er blitt drept i angrep og trefninger de siste dagene. Fire er drept i Bagdad, mens seks falt kamper i Anbar-provinsen torsdag.

De britiske styrkene i Irak mistet en mann da de ble angrepet av opprørere under en operasjon i Basra i Sør-Irak natt til lørdag.


(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer