Minst 11 drept på Gazastripen

Israelske styrker fortsetter offensiven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst elleve palestinere ble drept og om lag 30 skadd i israelske angrep på Gazastripen i dag morges. I tillegg omkom en palestiner da han forsøkte å plante en bombe, ifølge palestinske sykehuskilder.

Israelske styrker skjøt mot ambulanser som kjørte sårede etter de israelske angrepene, ifølge Mohamed Salameh, som er ansvarlig for den medisinske akuttberedskapen på Gazastripen og Vestbredden.

- Vi ber det internasjonale samfunn, og spesielt Røde Kors og andre humanitære organisasjoner, om å gripe inn øyeblikkelig i Rafah for å stanse de israelske massakrene, sa Salameh.

Israel gjennomførte flere raid mot Rafah i løpet av natten og morgentimene. Tre palestinere ble drept av israelske styrker i utkanten av Rafah, og to timer tidligere ble fem palestinere drept da seks raketter traff ved en moské i flyktningleiren.

Tidligere på natten ble tre palestinere drept da israelske helikoptre avfyrte tre raketter mot en gruppe militante palestinere. De drepte skal være medlemmer av Al-Aqsa-martyrenes brigader, som er en væpnet avlegger av Yasser Arafats Fatah-bevegelse.

I går sperret den israelske hæren av hele flyktningleiren fysisk fra området rundt. Israelske styrker har de seneste dagene jevnet hundrevis av hus i Rafah med jorden, og har varslet at gårsdagens aksjon er innledningen til en total rasering av området.

(NTB-AFP)

INSTRUKSJONER: Israelske soldater fikk seint i går instruksjoner om nattas aksjoner i Rafah.
SORG: En palestinsk mann får trøst etter at en slektning ble drept av en israelsk skarpskytter i Rafah tidlig i dag.