Minst 11 funnet døde i snøskredet under Mount Everest

Fem nordmenn følger redningsaksjonen.

I DETTE OMRÅDET:  Snøskredet gikk her i Khumbu-regionen. Her et bilde i finvær fra 18. mai 2013 i forbindelse med 60-års jubileet for Sir Edmund Hillary og Tenzing Norgoys aller første erobring av toppen. Foto: Adrian Ballinger, Alpenglow Expeditions/AP/NTB Scanpix.
I DETTE OMRÅDET: Snøskredet gikk her i Khumbu-regionen. Her et bilde i finvær fra 18. mai 2013 i forbindelse med 60-års jubileet for Sir Edmund Hillary og Tenzing Norgoys aller første erobring av toppen. Foto: Adrian Ballinger, Alpenglow Expeditions/AP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Minst  11 av de 15 nepalske guidene som ble tatt av snøskred på den mest vanlige ruten opp til verdens høyeste fjell Mount Everest, er funnet døde, melder nyhetsbyrået AFP fredag formiddag  norsk tid.

Dette er den verste enkeltulykken i Mount Everest i moderne tid.

Fram til nå har den verste enkelthendelsen på Mount Everest vært en ulykke i 1996 der åtte personer mistet livet.I fjor sommer mistet til sammen åtte personer livet i fjellet i løpet av klatresesongen.

Over 300 klatrere fra en rekke land og om lag 400 lokale sherpaer ligger ved base camp på 5 300 meter og forbereder seg på å bestige fjellet i mai.

Ifølge VG er det minst fem norske klatrere som nå følger redningsaksjonen.

Mange flere ble skadd i snøskredet, ifølge Ang Tshering Sherpa, president i Nepals fjellklatrerforbund.

Skredet gikk i 5.800 meters høyde i et område som kalles «popcorn field», på veien til brefallet Khumbu. Flere hundre fjellklatrere og guider er samlet ved base camp.

Flere hundre klatrere De 15 sherpaene jobbet for en gruppe på flere hundre klatrere, som etter planen skal være på toppen  av det 8 848 meter høye fjellet i løpet av mai etter den klassiske ruta der Sir Edmund Hillary og Tenzing Norgoy kom helt opp som de første  29.mai 1953.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer